Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найбільші боржники за електроенергію – промислові підприємства

9 грудня 2010 - 16:38

За 11 місяців поточного року динаміка розрахунків за електроенергію споживачів області виросла з 89 % до 94 %. У повному обсязі розрахувалися сільгоспвиробники - 101 % і населення - 100 %. Задовільні розрахунки установ і організацій, що фінансуються з місцевого та державного бюджету - 97 %.

Разом з цим незадовільно розрахувалися за цей період промислові підприємства і підприємства житлово-комунального господарства -  на 93 %.

Загалом станом на 1 грудня заборгованість за спожиту електроенергію збільшилася на 245,6 мільйонів гривень порівняно з початком року. 

- Загальний борг складає 670 мільйонів гривень. Він збільшився, в першу чергу, за рахунок промислових підприємств, - коментує голова облдержадміністрації Борис Петров. - Із загальної суми промислові підприємства заборгували майже 500 мільйонів гривень. Левова частка у цій сумі належить підприємствам «ЗТМК», а також «Кремнійполімер» та «Радіоприлад». Ми вирішуємо питання проведення взаємозаліків щодо титано-магнієвого комбінату. Результатів поки не отримали, втім, маємо розуміння та підтримку Кабміну. Це складний процес, мова йде про 120 мільйонів гривень взаємозаліку по боргах з «Запоріжобленерго».

Борг промислових підприємств за спожиту електроенергію станом на 1 грудня складає 485 мільйонів гривень. Це 72 % від загальної суми заборгованості всіх споживачів області. Зокрема, КП «Запорізький титано-магнієвий комбінат» має сплатити 358,3 млн. грн. за спожиту електроенергію, ДП «Кремнійполімер» - 26,8 млн. грн., ЗДП «Радіоприлад» - 6,2 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні