Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роботу з приватизації кімнат у гуртожитках необхідно активізувати

17 грудня 2010 - 15:32

Заступник голови облдержадміністрації Лариса Мефьодова провела засідання обласної комісії з вирішення проблемних питань забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків. Захід відбувся за участю представників міст обласного значення, наглядових рад з питань розподілу і утримання житла у гуртожитках, обласної прокуратури.

- Цього тижня Президент України надав доручення вжити невідкладні заходи щодо забезпечення права на житло громадян, які проживають у гуртожитках. Тож сьогодні ми розглянемо, яка конкретно робота проведена на територіях з підготовки до приватизації кімнат у гуртожитках, - зазначила, розпочинаючи нараду, заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Відомо, що до відділів приватизації органів місцевого самоврядування надходять звернення мешканців гуртожитків щодо приватизації займаних приміщень. Однак, як виявилося, суттєвих зрушень у цій роботі протягом року не відбулося.

Представники райадміністрацій та РДА пояснюють це розбіжністю між різними частинами Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Зокрема, спірним є питання – підлягають чи не підлягають кімнати гуртожитків приватизації.

Заступник начальника управління ЖКГ облдержадміністрації Костянтин Кувайцев обгрунтовано довів присутнім, що сьогодні немає реальних перешкод для початку приватизації кімнат гуртожитків. Також посадовець зазначив, що у квітні наступного року всі території мають звітувати про початок приватизації.

- Якщо ця робота не розпочнеться, і люди й надалі не матимуть можливості приватизувати своє житло, – це буде розцінено як бездіяльність місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, - попередив заступник начальника ЖКГ облдержадміністрації.

Між іншим, є певні проблеми і з передачею гуртожитків з державної та приватної форми власності до комунальної, а деякі будинки  взагалі не мають необхідної технічної документації.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів