Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному притулку для дітей відсвяткували День Св. Миколая

18 грудня 2010 - 15:41

Сьогодні, 18 грудня, вихованці Запорізького обласного притулку для дітей відсвяткували День Святого Миколая. В гості на концерт, в якому брали участь самі діти, завітав голова обласної державної адміністрації Борис Петров, його заступник Микола Ярмощук та начальник служби у справах дітей Антоніна Заіц. Серед запрошених на святі побували і керівники решти обласних притулків для дітей.

Маленькі артисти співали пісні, розказували вірші та показували тематичні сцени. В одній із них маленькі бісики намагалися завадити Святому Миколаю обдарувати дітей солодощами, мовляв, заслужили діти лише на різки, бо мало зробили добрих справ. Та, як відомо, добро завжди перемагає, тож справжній Миколай завітав до малечі із повним мішком солодощів. А голова обласної державної адміністрації Борис Петров вручив подарункові сертифікати для 6 дитячих притулків області. Серед подарунків – спортивний інвентар, побутова техніка, тренажери тощо. Очільник області познайомився із вихованцями Запорізького притулку, поцікавився їхніми долями, мріями і планами на майбутнє. Звертаючись до малечі, Борис Петров побажав кожному з них, аби дитячі мрії ставали реальністю.

- Я розумію про що мріють діти, які опинилися в притулку. Вони мріють про те, щоб отримати родину, - сказав Борис Петров. І я прекрасно знаю, що Святий Миколай намагається зробити все, аби ці мрії стали реальністю. Тим більше, що зараз в місті перебуває частка мощей святого і це велика честь для жителів нашого краю мати можливість приклонитися святині у ці дні. Тут зібралися прекрасні, талановиті і дуже розумні діти. Втім, доля кожного з них склалася по різному. І я вірю, що майбутнє цих дітей складеться добре. Будьте наполегливими, вчіться і досягайте успіхів у житті. Вам це під силу. І нехай Святий Миколай оберігає вас і ваші добрі серця! - звернувся очільник області до вихованців притулку.

Запорізькій обласний притулок відкрився у 1999 році. Цього року соціальну та психологічну допомогу тут отримали 187 дітей, які залишилися без батьківської опіки, загубилися або з тих чи інших причин покинули родину. Притулок розрахований на 80 місць, на сьогодні тут перебувають 36 дітей віком від 3 до 18 років. В подальшому, їх влаштують до інтернату, прийомну родину, під опіку або ж повернуть до родини. Діти мають усі умови для комфортного проживання. В притулку зроблений капітальний ремонт, облаштовані кімнати для відпочинку, тренажерна зала. Проблемним питанням залишається реконструкція даху приміщення. Після огляду верхнього поверху, стеля якого пошкоджена в результаті протікання, голова обласної державної адміністрації Борис Петров підкреслив, що питання потребує негайного вирішення. І, з огляду на суму, яка потрібна для реконструкції, а це понад 2 млн. грн., слід шукати альтернативні шляхи фінансування, окрім обласного бюджету.

 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області