Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласній державній адміністрації привітали вихователів дитячих будинків

18 грудня 2010 - 16:38

Вихователів дитячих будинків сімейного типу привітали сьогодні в обласній державній адміністрації. Голова ОДА Борис Петров та його заступник Микола Ярмощук вручили їм подарункові сертифікати на тренажери. Зустріч влаштували напередодні Дня Святого Миколая з тим, аби вихованці дитячих будинків сімейного типу отримали очікувані подарунки до свята.

На зустріч із керівництвом області приїхали батьки - вихователі 10 будинків сімейного типу. Всього ж в області працюють 11 подібних закладів, в яких виховується 71 дитинка. За словами начальника служби у справах дітей Антоніни Заіц, кількість закладів замала для потреб дітей, позбавлених батьківської опіки в регіоні. Хоча за останні роки в цьому напрямку простежується позитивна динаміка. Зокрема, із загальної кількості дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки, а це 4593 дитини, 69 % знайшли нову родину. Так само приємним моментом є той факт, що кількість українських сімей,які всиновлюють дітей стає більшою. До слова, поменшало й безпритульних дітей, що ведуть жебрацький спосіб життя. Це вказує на стабілізацію в суспільстві та зріст громадської відповідальності. На великій відповідальності, що лежить на плечах батьків,які обирають шлях прийомної родини, наголосив і голова обласної державної адміністрації. Між іншим, очільник області вклонився мужності та самовіддачі тих людей, що віддають свою любов чужим дітям.

– Ви робите благородну справу, - звернувся Борис Петров до присутніх. – Це дуже важливий крок у житті і ви віддаєте свою любов не тільки рідним, а й прийомним дітям. Даєте їм можливість відчути тепло та затишок родини. Ви робите реальністю їхні мрії, адже діти позбавлені сім’ї мріють тільки про одне – отримати маму й тата. Я низько вклоняюся перед вами. І від щирого серця бажаю добра та любові. Не відчути розчарування за обраний шлях. Будьте щасливими і нехай Бог оберігає вас та ваші великі сім’ї.

На останок, голова обласної державної адміністрації нагадав про акцію,ініційовану обласною державною адміністрацією «Вони такі як ми». За словами посадовця, за короткий термін роботи влаштованої акції, понад 200 дітей інвалідів, що проживають у Запорізькій області отримали так званих опікунів, що допомагають їм у вирішенні існуючих проблем.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів