Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області рік планують завершити без епідемії

20 грудня 2010 - 13:19

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів щотижневу нараду з начальниками структурних підрозділів ОДА. Захід відбувся за участю першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Литвина (стажування),  заступників Лариси Мефьодової та Петра Гончарука (стажування).

Враховуючи складні погодні умови, які спостерігались минулого тижня на території регіону, насамперед голова ОДА Борис Петров заслухав доповідь начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Євгена Шаца, який, зокрема, поінформував про ситуацію на дорогах. Так, протягом минулого тижня на дорогах області сталося 115 ДТП, у яких постраждало 38 людей, троє загинуло. Євген Шац звернув увагу  на той факт, що протягом поточного року у ДТП загинуло 209 осіб проти 237 – у 2009.

Добру звістку повідомив начальник управління ЖКГ облдержадміністрації Дмитро Свіркін:  НКРЕ нарешті прийняло нові тарифи на послуги теплозабезпечення. Зважаючи на те, що при цьому фахівці НКРЕ врахували тільки частково газову складову, тарифи для населення підвищаться приблизно на 10%.

Щодо ситуації у соціальній сфері начальник головного управління праці та соціального захисту населення Віктор Панкратов повідомив, що наразі субсидії отримують вже 51,6 тисячі осіб. Тільки минулого тижня заявки на оформлення субсидій подали 1200.

Також Віктор Панкратов повідомив оперативні дані щодо виплати боргів із заробітної плати на підприємствах регіону. Протягом двох тижнів грудня заборгованість із заробітної плати у регіоні зменшилась на 2,7 млн. грн. Разом з тим, різко збільшилась кількість економічно активних підприємств, які не виплатили заробітну плату працівникам за минулий місяць.

Щодо епідемічної ситуації головний державний санітарний лікар Запорізької області Анатолій Севальнєв зазначив, що епідемічний поріг область ще не перейшла. Також, спираючись на наявні дані, посадовець висловив переконання, що закінчити цей рік без епідемії досить реально.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області