Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації відбулось чергове засідання робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам області

2 липня 2004 - 14:45

Насамперед згідно з протокольним рішенням робочої групи від минулої п’ятниці, 25 червня, з інформацією про шляхи ліквідації заборгованості у сільгосппідприємстві „Родина” Василівського району, яке знаходиться у стадії банкрутства, виступив заступник начальника облуправління юстиції Андрій П’ятницький. Він повідомив, що на сьогодні там накладено арешт на 28 одиниць техніки та виробничі приміщення. Один із реальних шляхів погашення заборгованості – це реалізація арештованого майна. Але цей процес може затягнутися.

Робоча група під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Світлицького вирішила направити листа облпрокуратурі з проханням порушити кримінальну справу проти керівника підприємства.

По Мелітопольському району, повідомив А. Світлицький, борги за станом на 1 червня складали 766 тис. грн. і з початку року збільшилися більше, ніж у 5 разів. Левова частка припадає на сільгосппідприємства, які різко збільшили борги у зв’язку з чималими витратами на проведення весняних польових робіт. Заступник голови райдержадміністрації Володимир Журавльов і керівники ряду підприємств запевнили, що повністю борги по району ліквідують до 1 листопада, а по  сільгосппідприємствам – до 1 жовтня.

У Якимівському районі, як доповів голова райдержадміністрації Олександр Євченко, найскладніша ситуація у племінному господарстві „Атманай”, яке розпочинає процес банкрутства. Протокольним дорученням передбачено керівнику району у триденний строк визначитись і представити робочій групі варіанти вирішення проблеми.

Велику тривогу у членів робочої групи викликає заборгованість із виплати зарплати по Енергодару, яка за станом на 1 червня поточного року склала майже 2,5 млн. грн. і зросла з початку року майже на 1,5 млн. грн. Головним боржником тут є Запорізька АЕС, яка вчасно не розраховується з добрим десятком своїх партнерів-підприємств, а з АЕС, у свою чергу, вчасно не розплачується НАЕК „Енергоатом”. На жаль, міська влада не може вплинути на цю ситуацію. Тому робоча група доручила головному управлінню промисловості, енергетики, транспорту та зв’язку облдержадміністрації у триденний термін підготувати листа від імені Запорізької облдержадміністрації на ім’я Президента України з проханням допомогти у вирішенні важливої соціальної проблеми.

У засіданні робочої групи взяв участь і виступив начальник управління по зв’язкам з регіонами та громадськістю Міністерства праці і соціальної політики України Василь Бурмака.

Читайте також

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни