Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні науковці з сільської місцевості не пасують перед однолітками з міст

30 травня 2011 - 15:51

Юні науковці з сільської місцевості не пасують перед однолітками з міст

На виконання Указу Президента України «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді», а також рішення сесії Запорізької обласної ради «Про Програму розвитку освіти Запорізької області на 2010-2012 роки», наказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України у 2010/2011 навчальному році», управлінням освіти і науки облдержадміністрації разом з президією та обласним відділенням Малої академії наук України проведено обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких учнівських робіт у 9 наукових відділеннях та 52 секціях.

За даними управління освіти і науки облдержадміністрації, у конкурсі взяли участь 1054 учні 9-11 класів. Свої наукові дослідження успішно захистили 776 старшокласників, з них визнано переможцями 384. Вони представляють загальноосвітні навчальні заклади 28 територій області, у тому числі 16 районів сільської місцевості.

 Найкращих результатів досягли команди учнів: Комунарського р-ну (Романчук С.Ю., І місце), м. Мелітополь (Карандаш М.М., ІІ місце), Жовтневого р-ну (Онищенко О.О., ІІІ місце); серед сільських районів: Бердянського (Липський В.М.; ХІ місце), Василівського (Онищенко В.І.; ХІІ місце), Приморського (Карнаух Г.В.; ХІУ місце).

Підготували переможців конкурсу 110 шкіл, з них 63 школи нового типу, 47 загальноосвітніх шкіл, у їх числі 16 - із сільських районів.

- Успіхи наших школярів – це закономірний результат системної фахової роботи, яку проводять з обдарованими дітьми освітяни області, - коментує підсумки заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.- Керівник регіону Борис Федорович Петров щодо розвитку освітньої галузі в нашому краї особливий наголос робить на необхідності забезпечити рівний доступ до якісного навчання як дітям міської, так і сільської місцевості. І той факт, що сільські діти гідно виступили на такому рейтинговому науковому змаганні, підтверджує, що зусилля регіональної влади у цій царині не марні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни