Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Bідбулося чергове засідання робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам області

17 вересня 2004 - 15:10

Відбулося чергове засідання робочої групи з контролю за виконанням плану дій щодо ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати працівникам області під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Світлицького. Звітували представники Михайлівської, Василівської райдержадміністрацій, Комунарської райадміністрації Запоріжжя, керівники господарств та підприємств - найбільших боржників із виплати зарплати.

„Ситуація із заборгованістю на сьогодні покращилась – зазначив А. Світлицький, - але заспокоюватись рано.” І це здебільшого через недостатні зусилля органів місцевої влади. У Василівському районі  стан заборгованості на 1 серпня –1629 тис. грн. До господарств-боржників висуваються недостатньо жорсткі вимоги. В результаті понад 2 млн. працівників 22 підприємств-боржників своєчасно не отримують заробітну плату. Схожий стан справ і в Михайлівському районі (загальна сума боргу – 1136 тис. гривень). З початку року затримки зарплати регулярно трапляються на 10 підприємствах, де працює 694 особи. Чимала питома вага у заборгованості обох районів припадає на сільськогосподарські підприємства. Розрахуватися з боргами останні планують після продажу врожаю соняшнику. На вимогу робочої групи розрахуватися зі своїми працівниками керівники підприємств - боржників зобов’язані до початку жовтня. У разі невиконання прийнятого сьогодні рішення з недобросовісними роботодавцями буде працювати прокуратура.

Проблему росту заборгованості із зарплати в Комунарському районі Запоріжжя створюють 22 підприємства-боржники. За серпень 4 з них погасили борг, 11 зменшили його, але 7 – збільшили. Державне підприємство „Радіоприлад” у червні повністю розрахувалося з боргами, але у серпні утворили знову борг на суму понад 613 тис. грн, щоправда на комісії його представники зобов’язалися погасити до кінця вересня.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області