Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

26 березня заступник голови облдержадміністрації з питань АПК та регіональної політики Валерій Буцанов провів робочу нараду–семінар з питань підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт

28 березня 2005 - 11:20

На нараді розглядалися питання про особливості проведення комплексу весняно-польових робіт нинішнього року,  вирощування олійних культур за інтенсивними технологіями,  кредитування господарств АПК області в поточному році. У часники заходу також зосередили увагу і на таких  завданнях, як забезпечення умов передачі сільськогосподарської техніки у фінансовий лізинг, раціональне земле використання, організаційна робота РДА з виконання обласної програми «Сільське подвір’я». На нараді також піднімалися питання щодо проблем сільського житлово-комунального господарства і розглядалися шляхи їх вирішення.

Зокрема, у виступах зазначалося, що одним з найважливіших питань є  визначення стратегії дій щодо посівів озимини, стан яких  викликає стурбованість фахівців. також було наголошено, що структуру посівних площ  ярових слід формувати з урахуванням стану озимих, вологозабезпеченості ґрунту і наявності оброблених з осені земель. Враховуючи експертні оцінки, у лісостеповій зоні та районах північного степу доцільно відвести більші площі під яру пшеницю, а також гречку і просо. Також необхідно істотно збільшити площі гороху, сої та інших зернобобових культур. Що ж до  масового  вирощування соняшнику, то фахівці застерігають від  тотального знищення родючості земля через її виснаження . Пропонується від екстенсивних методів і технологій його вирощування перейти  до інтенсивних. тобто зменшити посівні площі і натомість використовувати високоврожайні гібриди та високоякісні добрива.

На нараді зазначалось, що в кожному регіоні за допомогою місцевих наукових установ необхідно визначити сортовий склад ярих зернових колосових культур, кукурудзи та соняшнику. І варто орієнтуватись на вирощування переважно скоростиглих сортів і гібридів, що сприятиме скороченню витрат на всі заходи з питань збереження врожаю.

Валерій Буцанов  зауважив, що  в умовах, коли  райони очолили молоді керівники, багато з яких ще не мають достатнього досвіду організації  управління  в сфері АПК, такий семінар набуває надзвичайного значення.

 

Преc-служба облдержадміністрації

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області