Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі громади почали затверджувати проекти своїх ініціатив

28 квітня 2012 - 12:03

В області триває реалізація Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ». Станом на 28.04.2012 місцеві громади регіону затвердили 14 мікропроектів на загальну суму 1,2 млн. грн. Найбільше проектів погодили громади Гуляйпільського району (4), Пологівський, Новомиколаївський, Приазовський та Бердянський райони здали по два мікропроекти, Куйбишевський та Оріхівський райони  погодили по одному проекту. Ще п’ять  ініціатив запорізьких громад перебувають на розгляді в офісі Проекту. Загалом в області має бути реалізовано 48 мікропроектів на загальну суму близько 8,5 млн. грн. Всі проекти мають  бути затверджені до кінця ІІІ кварталу 2012 року.

Нині для активу місцевих громад, які тільки почали готувати проекти чи доопрацьовують їх, розпочато навчальні тренінги за методологією Проекту.

Його учасники отримують початкові знання про підготовку мікропроектної документації, вивчають нормативно-правові аспекти роботи, основні етапи реалізації своїх ініціатив та вимоги для отримання грошових траншів від ПРООН і партнерів.

 Також у рамках тренінгів координатори Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Запорізькій області надають роз’яснення щодо порядку проведення контролю та моніторингу за впровадженням мікропроектів.

Координатори Проекту в Запорізькій області запрошують всі активні громади, які небайдужі до свого розвитку, звертатись до офісу Проекту та переймати досвід реалізації своїх ініціатив за європейськими принципами прав та свобод.

 

Довідково: учасниками Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ» стали 12 районів:  Бердянський, Гуляйпільський, Кам’янсько-Дніпровський, Куйбишевський, Новомиколаївський, Оріхівський, Пологівський, Приазовський, Якимівський, Веселівський, Василівський та Токмацький.

Телефон офісу Проекту в Запорізькій області (061)239-02-39.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств