Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Володимир Бандуров: «Атомній енергетиці альтернативи немає»

31 липня 2012 - 16:12

Володимир Бандуров: «Атомній енергетиці альтернативи немає»

Під час робочої поїздки до Запорізької області заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі Володимир Бандуров побував на Запорізькій АЕС, де відвідав ряд виробничих об'єктів, зустрівся з представниками міжнародного агентства в сфері атомної енергії (МАГАТЕ), які здійснюють міжнародний контроль ремонту першого енергоблока, а також поспілкувався з колективом підприємства.

- Якісний розвиток атомної енергетики, соціальний захист атомників і територій, де розташоване виробництво, - один з основних напрямів, над яким я працюю як куратор Запорізької області від Кабінету Міністрів, - повідомив  урядовець.

Він також торкнувся актуальної для України теми пошуку альтернативної енергетики.

За словами Володимира Бандурова, зараз Уряд проводить активну роботу з розвитку вугледобувної галузі, альтернативних видів виробництва енергії. Але в близькій перспективі можливостей для повної відмови від атомної енергетики немає. Це зумовлено в першу чергу  доступною ціною виробленої атомної електроенергії. Красномовне порівняння: вартість одного кВт-год. «сонячної» електроенергії становить 4 гривні, тоді як атомної - в 50 разів дешевше.

- Упевнений, що там, де присутнє  виробництво атомної енергії, повинно бути якісне соціальне середовище. Це стосується не тільки станцій, але й територій, на яких вони розташовані. Сьогодні Запорізька АЕС, безумовно, містоутворююче підприємство, і соціальний захист має стосуватися як його працівників, так і жителів всієї території, - висловив свою позицію Володимир Бандуров.

Представник Уряду також порушив питання про можливу корпоратизацію підприємства. Він упевнений, що цей крок у майбутньому може привести до зниження рівня соціального захисту атомників і відсутності державних гарантій безпеки атомних станцій.

- Я противник переходу атомної енергетики в приватні руки, - однозначно заявив Володимир Бандуров. - До того ж, у нас є дуже великі перспективи  міжнародного співробітництва в сфері атомної енергетики, які можна розвивати лише на державному рівні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств