Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робочу нараду з питань реконструкції обласної дитячої лікарні провела заступник голови облдержадміністрації Олена Зайковська

26 травня 2005 - 13:27

“Побувавши в лікарні, не можу спокійно спати, - зізналася Олена Зайковська. – Умови тут жахливі, всюди сміття і будівельні матеріали. Два роки йде реконструкція, а кінця-краю не видно. Роботи розпочато і ніде не закінчено.”

Розібратись в ситуації і намагалися проектанти, будівельники, працівники управлінь охорони здоров’я та капітального будівництва облдержадміністрації.

Коли у березні 2000-го року розпочинали реконструкцію, ніхто толком не замислився, що конкретно треба ремонтувати в першу чергу, скільки це буде коштувати і як довго триватиме. Не довго думаючи, склали проект і кошторис лише на заміну водогінної та каналізаційних систем. У 2003 –му році гроші на це виділили. Але потім витратити їх вирішили на ремонт поліклініки, як кажуть, під ключ. Хоча ж для цього потрібен новий проект, новий кошторис. Ремонт все ж почали і досі не закінчили. Паралельно йшла реконструкція котельні, пральної і даху. Виділені кошти освоїли, але їх на все не вистачило. Нині стало питання, як бути далі, за які кошти закінчити розпочате.

Як зазначила заступник губернатора, допомогти обіцяє фонд “Україна – 3000”. Керівники якого, побувавши в лікарні, хочуть знати на що конкретно підуть кошти і як швидко буде об’єкт той закінчено. А це значить потрібно заново розробити досить конкретний план реконструкції.

Є ще надія, що кошти надійдуть за рахунок державних субвенцій та з обласного бюджету, коли останньому поверне борг Запорізька АЕС.

До кінця року лікарня повинна бути оновлена. До того ж вже придбано чимало дорогої і унікальної апаратури, яка так необхідна лікарям для роботи вже сьогодні.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу