Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На будівельному майданчику майбутнього комплексу „Запорозька Січ” на Хортиці відбулося урочисте освячення початку спорудження козацької церкви

13 липня 2005 - 15:22

Символічно, що перед початком освячення будівництва на священній хортицькій землі владика Григорій і владика Василій подають один одному руки на знак злагоди і примирення двох церков. Для цього чимало сил доклав присутній на урочистостях голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, який вже кілька разів зустрічався з керівниками різних релігійних конфесій і закликав всіх до примирення, злагоди в ім’я процвітання українського народу.

Урочисте богослужіння на місці майбутньої церквиВладика Григорій на місці фундаменту майбутньої церкви проводить урочисте богослужіння, окропляє хрест, який тут встановлюють, та символічний камінь і послання потомкам у пляшці. В невелику ямку біля східної сторони фундаменту їх опускають і прикопують  владики Григорій та Василій, голова облдержадміністрації Юрій Артеменко і голова обласної ради Володимир Березовський.

Після цього владика Григорій на будівельному майданчику на фоні могутнього Дніпра проводить урочистий молебень.

Я дуже задоволений тим, що сьогодні відбулося на Хортиці, - поділився своїми враженнями Ю.Артеменко. – Для мене всі події на Хортиці глибоко символічні. Можна багато говорити про Хортицю, але якщо не робити конкретних справ – духовних, моральних, матеріальних на цій землі, то це будуть просто порожні слова. Адже через роки цією землею будуть ходити наші діти, онуки і бачити конкретні справи своїх батьків – Тарасову стежку, меморіальні поховання, церкву. І пізнавати нашу історію.

Дуже символічно, що сьогодні два владики різних конфесій потисли один одному руки. Бо в нашому житті останнім часом ми більше спостерігали протистояння і розколи. Я дуже щасливий тим, що на запорізькій землі зроблено перший крок до взаєморозуміння і злагоди.

Хотілося б, щоб після завершення будівництва церкви, яку скоріше всього назвуть церквою Покрови, бо запорізькі козаки служили саме в такій церкві, тут було зроблено наступний крок - проводили службу якщо не всі конфесії одночасно, то почергово.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області