Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти відчують, що вони потрібні державі.

4 жовтня 2005 - 10:10

 

 

      На початку зустрічі із журналістами вона нагадала про нещодавнє Міжнародне свято працівників освітянської галузі і щиро привітала всіх, хто обрав  нелегку долю викладачів та вихователів.

 

 

   Заглиблюючись у тему змін в державній політиці щодо вирішення питань галузі, Ольга Свєткова  проінформувала про результати роботи травневого педагогічного форуму у Полтаві,  чиє  гасло : «Турбота про вчителя – турбота про майбутнє» взяв на озброєння президент України Віктор Ющенко. За  останні  місяці Президент видав  кілька Указів стосовно  вдосконалення  системи заохочення вчителів   та   забезпечення  реалізації  реформи освіти в Україні.

 

 

   Щодо останньої, начальник управління освіти і науки ОДА  зауважила: початкова школа  тепер  обіймає 4 роки, замість 3-х, як було раніше, і діти, що цього року пішли у п’ятий клас, вчитимуться повні 12 років. Стосовно старших учнів, Ольга Віталіївна  попередила,  вони отримають середню освіту  за 11 років. Надзвичайну увагу освітяни приділяють обов’язковій дошкільній освіті. Всі малюки 5-річного віку мають відвідувати дошкільні заклади – дитячі садочки з тим, щоб гідно підготуватись до школи. Голова ОДА Юрій Артеменко дав доручення  всім керівникам територій забезпечити  в своїх районах доступ до дитячих дошкільних закладів всім дітлахам  у віці до 5 років. Також запорізький губернатор  звернувся із проханням забезпечити належне  безплатне харчування для школярів. Станом на поточний момент у всіх районах області таке харчування забезпечено. Проблемним для вирішення це питання залишається тільки в обласному центрі – місті Запоріжжя.  Існують об’єктивні  законодавчі причини – необхідність провести тендер.  Він  запланований  на 18 жовтня. Передбачається, що невдовзі  діти і в запорізьких школах отримуватимуть безплатне  гаряче харчування.

 

 

   Ольга Свєткова  окремо зупинилась і на змінах в політиці держави щодо організації роботи інтернатних закладів. «Мова не йде про руйнацію цієї системи, а про  її вдосконалення і максимальне наближення до  родинного виховання,»- наголосила посадовець.

 

 

   На брифінгу йшлося і про  інші нововведення  в системі освіти.

 

 

   Зокрема, пані Свєткова  повідомила, що в нинішньому році вводиться загальнообов’язкове зовнішнє тестування для випускників  загальноосвітніх шкіл. Для реалізації цієї програми в нашій області будуть створені 33  центри комп’ютерного  тестування:  8-  в місті Запоріжжя, 2 – в місті Бердянськ та по одному в усіх районах області. Вже у жовтні Міністерство освіти і науки України оприлюднить роз’яснювальну  інформацію щодо зовнішнього тестування для викладачів,  учнів та їх батьків. Ольга Cвєткова наголосила, що  чиновники в освітянської галузі  докладуть всіх зусиль, щоб зробити процес впровадження тестування  органічним і безболісним для учнівської молоді та педагогів.

 

 

  Підбиваючи підсумки зустрічі із журналістами, Ольга Свєткова зауважила, що керівництво області, зокрема, і країни, в цілому, зробить все, щоб діти відчули, що вони  потрібні нашій державі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі