Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для змін потрібен час

28 лютого 2006 - 17:26

Станіслав Ніколаєнко в міському Палаці культури зустрівся з освітянами, вручив кращим з них нагороди міністерства, познайомився з навчальним процесом педагогічного університету, побував в школах Мелітополя.

Міністр відзначив високий рівень освіти мелітопольських шкіл, «про що свідчать перемоги на обласних і всеукраїнських олімпіадах». Хвилює його проблема кадрів і матеріально-технічна база навчальних закладів, хоча це питання не лише нашої області, а й України в цілому. Минулого року за рахунок державних коштів школи області поповнилися 52 комп'ютерними класами. Є надія отримати їх і цього року. Міністерство освіти і науки взяло кредит для вирішення проблем інформатизації саме шкіл малих міст і сіл.

«Ми не хочемо робити помилок, а приймати зважені рішення, - зазначив київський гість. – Для змін в освітянській галузі потрібен час». Пріоритетними напрямками в сфері освіти і науки будуть доступне якісне навчання, демократизація навчального процесу, соціальний захист вчителя і інноваційний розвиток освіти.

Цього року заробітну плату освітян планується тричі підвищувати поетапно (нагадаємо, минулого року вона підвищувалась чотири рази). Відповідні зміни внесені до закону про вищу освіту. Відтепер студенти мають право самі ініціювати перевибори ректорів та деканів. Збільшиться стипендія в окремих студентів педвузів, якщо вони наприклад, навчаються на фізико-математичних факультетах. Пообіцяв Міністр переглянути роботу всіляких вищих навчальних закладів і, якщо вони не відповідають державним стандартам, лишити їх ліцензій.

Міністра освіти і науки України Станіслава Ніколаєнка супроводжували виконуючий обов'язки заступника голови облдержадміністрації Микола Фролов, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Свєткова, ректори запорізьких та мелітопольських вузів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу