Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приїжджим кримчанам допомагають освоїтись у Запорізькому краї

15 квітня 2014 - 14:21

Під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулася Всеукраїнська селекторна нарада з питань організації прийому та розселення переселенців з Автономної Республіки Крим на континентальній Україні. У запорізькій студії ВАТ «Укртелеком» працював голова облдержадміністрації Валерій Баранов.

Масове переселення кримчан на материкову частину країни почалося з 17 березня. Найбільше людей прийняли Львівська (1656 осіб), Одеська (1149), Миколаївська (504) області та м. Київ (1536).

 Керівники регіонів прозвітували урядовцю про кількість прибулих, організацію їх розселення, якість умов проживання, вирішення соціальних аспектів та проблемних питаннях.

Зокрема, більшість представників територій звернулися до Віце-прем'єр-міністра України з проханням посприяти розмитненню гуманітарного вантажу для кримських татар. На переконання звітуючих доцільно проводити цю процедуру безпосередньо на територіях. Відкритим поки що залишається питання працевлаштування приїжджих громадян України. Так, керівництво Львівської облдержадміністрації підготувало ряд пропозицій щодо шляхів працевлаштування цієї категорії громадян.  Володимир Гройсман надав відповідні доручення Міністерству соціальної політики України та державній службі зайнятості розглянути ці пропозиції.

Серед нагальних питань, які потребують вирішення - необхідність визначення шляхів компенсацій та часткового відшкодування витрат на тимчасове проживання громадян, які були змушені переїхати.

Щодо Запорізької області, голова ОДА Валерій Баранов повідомив, що наразі на території регіону перебувають 190 осіб, з яких 80 - військовослужбовці. Кожному наданий комплекс необхідної допомоги. Так, до місцевої міграційної служби звернулися 52 особи, до пенсійного фонду - 51, за переоформленням соцвиплат - 74, ще четверо відновлюють банківські картки. Також 13 дітей та підлітків влаштовані до закладів освіти.

За інформацією Департаменту соціального захисту облдержадміністрації, загалом Запорізький край готовий прийняти 1637 переселенців, саме така кількість ліжкомісць підготовлена в комунальних установах регіону.

Наразі ті, хто приїхав з Криму, можуть звернутися за допомогою та консультаціями в три пункти прийому, які розміщуються на залізничному вокзалі Запоріжжя -1, в облдержадміністрації та Департаменті соціального захисту населення ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.