Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Студенти Запорізького національного університету відзначили Міжнародний День миру патріотичним флешмобом

19 вересня 2014 - 15:43

У Запорізькому національному університеті відбулася традиційна щорічна музична перерва «Молодь за мирне небо над Україною»,  присвячена Міжнародному Дню миру – цього року актуальному, як ніколи. Головним мотивом патріотичного флешмобу «Історія України» стало відтворення в танці ідеї об’єднання всіх регіонів України – Сходу і Заходу, Півдня і Півночі через регіональні танці – гуцульський національний «Аркан», шахтарський «брейк-данс», козацький гопак, хороводи-веснянки і кримсько-татарський національний  «Хайтарма».

Відкриваючи захід, ректор ЗНУ Микола Фролов підкреслив, що мир і злагода не тільки в нашій країні, але й у всьому світі – найбільша цінність. І дуже добре, що Запорізький національний університет завжди підкріплює свою громадську позицію активністю, а флешмоб – це і є активність, енергія, молодість.

Почесним гостем свята став голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов.

- Ще пів року тому слово «війна» було для нас історичним терміном.  А тепер – це наша реальність. У Запорізькій області ми вже поховали близько 40 наших солдатів. Це зависока ціна, тому ми будемо здобувати мир ціною дискусій, домовленостей, дипломатичних переговорів, - зазначив керівник області.

На майданчику, де проходила акція, студенти  намалювали карту України, а в її центрі – символ держави – Тризуб. Саме на цьому фоні під майоріння десятків жовто-блакитних прапорів і пройшла постановка від танцюристів – керівника хореографічної студії «D.A.L.S.» Ірини Василенко та керівника танцювальної студії «Dangerous» Кирила Носоченка.

Найщемливішим моментом заходу стало вшанування пам’яті героїв, полеглих у боротьбі за вільну й незалежну Україну, та невинних жертв неоголошеної війни. Під сумні ноти «Гей, пливе кача по тисині» у виконанні «Піккардійської терції» юні учасники флешмобу (діти співробітників ЗНУ), найменшій з яких тільки-но виповнилося три роки, випустили в небо голубів миру. Після чого студенти підняли на майданчику величезний прапор України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу