Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перегляд тарифів – єдиний шлях подолання збитковості житлово-комунальних підприємств

11 лютого 2015 - 15:12

Шляхи забезпечення беззбиткової діяльності підприємств житлово-комунальної сфери регіону розглянули учасники обласної селекторної наради, яку провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Максим Шахов.

Звертаючись до представників територій, посадовець у черговий раз наголосив на необхідності перегляду тарифів на послуги ЖКГ, зокрема на послуги водо- та теплопостачання  та водовідведення.

- Більшість підприємств галузі наразі й так несуть чималі збитки. Вже не вперше  кажу, що різниця в тарифах, якою ми користувалися раніше, цього року державним бюджетом не передбачена. Якщо сьогодні мова йде про зростання тарифів на 10-20%, то наступного року ця цифра збільшиться ще в кілька разів. Потрібно самостійно працювати над цим питанням, продовжувати роботу по встановленню засобів технологічного обліку послуг. Люди повинні знати, за що вони платять, - зазначив Максим Шахов.

За словами посадовця, лічильники на воду у стовідсотковій кількості встановлені ще не на всіх територіях області. Так, смт Михайлівка обладнана засобами обліку на 82 %, а в смт Якимівці взагалі не встановлено жодного лічильника. Із засобами обліку  тепла динаміка більш позитивна. Одного лічильника не вистачає лише у Вільнянську.

У ході наради керівники районів доповіли про фінансово-економічний стан житлово-комунальних підприємств, зокрема про шляхи боротьби з кредитно-дебіторською заборгованістю, обговорили можливості й умови перегляду чинних тарифів на послуги ЖКГ.

Більшість доповідачів зазначили, що жителі області досить негативно сприймають інформацію стосовно зростання тарифів. Директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА, в свою чергу, наголосив на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед місцевого населення.

- На сьогодні людям потрібно пояснювати  та наочно демонструвати, з чого формуються ці тарифи. Звичайно, їх зростання нікому не подобається, але іншого виходу немає, - зазначив Максим Шахов.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни