Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області планується вдвічі збільшити площі заповідного фонду

12 лютого 2015 - 11:46

Можливості збільшення площ  природно-заповідного фонду області та встановлення їх меж у натурі (на місцевості) розглянули учасники засідання робочої групи, яке провів директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Карпій.

Посадовець повідомив, що на сьогодні область має 337 територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 124,242  тис. га, з яких  23 - загальнодержавного значення та 314 - місцевого значення.

Протягом 2014 року в Бердянському, Веселівському, Пологівському та Розівському районах було оголошено п’ять нових заповідних територій загальною площею 1014,4 га, з них  три об’єкти розташовані на землях державних лісогосподарських підприємств площею майже 952 га.

- За рівнем заповідності територій ми посідаємо 16 місце по Україні з 25. На перших місцях - західні області. Тому нам є на кого рівнятися. Відповідно до Закону України «Про основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року»  заповідність нашої області до 2021 року необхідно збільшити до 12% від загальної площі території. Зараз цей відсоток удвічі менший, - повідомив Сергій Карпій.

За словами посадовця, окрім  збільшення площі заповідного фонду регіону, найголовнішим завданням на сьогодні є також його збереження - встановлення меж об’єктів, що передбачені відповідними проектами землеустрою.

Протягом минулого року розпорядженнями голови облдержадміністрації було затверджено 10 проектів землеустрою щодо встановлення меж територій природно-заповідного фонду по Запорізькому району, які розроблялись за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. На 2014 рік з фонду на ці цілі було передбачено 1 млн. 186 тис. грн.

Учасники наради розглянули результати освоєння коштів обласного та місцевого фондів ОНПС, спрямовані на заходи з розроблення проектів землеустрою.

За підсумками обговорення відзначено роботу Гуляйпільської, Новомиколаївської, Запорізької райдержадміністрацій щодо встановлення меж існуючих заповідних територій, а також Запорізьке обласне управління лісового та мисливського господарства в частині створення нових об’єктів заповідного фонду.

Всім учасникам наради та представникам райдержадміністрацій надано відповідні доручення щодо реалізації плану заходів, спрямованих на збільшення площі заповідності області.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів