Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Порошенко: «Упевнений, що новий губернатор виправдає надії запоріжців»

21 лютого 2015 - 16:26

Петро Порошенко: «Упевнений, що новий губернатор виправдає надії запоріжців»

Таку впевненість висловив Президент України Петро Порошенко під час спілкування з журналістами. Відповідаючи на їх запитання, що  більшою мірою стосувалися новопризначеного керівника області, Глава держави зазначив, що Валентину Резніченку надано карт-бланш щодо прискорення формування своєї вертикалі влади.

- Ми домовилися, що взаємодія з владними структурами, місцевим  самоврядуванням, громадськими організаціями, волонтерами і активістами буде першим пріоритетом новопризначеного губернатора . Це неприпустимо, коли стільки часу  область функціонує без керівника. Ми спільно налаштовані на ефективну розбудову держави та Запорізького регіону зокрема. Покладаю дуже серйозні надії на Валентина, впевнений, що очікування як запоріжців, так і мої власні  виправдаються, - зазначив Петро Порошенко.

На запитання, чи пов’язаний Валентин Резніченко з представниками політичної чи економічної еліти із сусідніх областей, Президент України надав чітку та лаконічну відповідь.

- Такий термін пошуку кандидатури на посаду голови Запорізької облдержадміністрації  і був пов’язаний з тим, щоб знайти людину, яка є повністю віддалена від будь-яких представників еліти із сусідних регіонів. Шукали найкращого  та гідного, - повідомив журналістам Президент.

Сам Валентин Резніченко запевнив, що не призначатиме заступників із числа «свого оточення».

- У мене немає найближчого оточення, тому помічники і заступники на 90% будуть із числа запоріжців, - заявив новопризначений голова облдержадміністрації

Не оминули увагою представники преси Запорізького міського голову Олександра Сіна. Журналістів цікавило ставлення Глави держави до виїзду мера у зону АТО в якості волонтера.

- Якби ви мене запитали, як я ставлюся до того, коли чоловік бере в руки зброю і їде захищати свої країну, то, звичайно, би підтримав такі наміри. Але коли ми маємо підозри, що все  це вистава, то моє ставлення до цього - негативне. Але це не справа Президента – давати оцінку міському голові,  впевнений, що  це справа самих запоріжців.  Думаю, що голова обласної державної адміністрації знайде можливість найближчим  часом запросити до себе мера та повернути його до роботи, - зазначив Петро Порошенко.

Крім того, згадали журналісти і екс-президента України Віктора Януковича, який начебто виявив бажання повернутися до України та очолити місцевий протестний рух.

- Ми з нетерпінням на нього чекаємо. Чим раніше він сюди повернеться, тим краще буде для України, для українців, але думаю, що  не для нього. Протестний рух у кращому випадку він зможе очолити хіба що у в’язниці, - заявив Президент.

Оцінюючи економічну ситуації в Запорізькому регіоні, Петро Порошенко зазначив, що економіка області має не гірші показники, ніж у середньому по всій країні.

- Незважаючи на те, що підприємства були пов’язані з російськими ринками, які наразі для них закриті, виробники працюють і далі, шукають нові ринки збуту. Ми, в свою чергу, працюємо над створенням сприятливого інвестиційного клімату. Адже інвестиції, створення нових робочих місць, проведення необхідних реформ дасть можливість суттєво покращити економіку країни, - сказав Глава держави.

На завершення Петро Порошенко зупинився на темі децентралізації влади.

-  Моя конституційна реформа щодо децентралізації передбачає, що після виборів, які відбудуться в жовтні 2015 року,  запорізька громада зможе обрати міську раду та обласну раду,  обласна рада обере  голову виконкому,  до якого перейде левова частина повноважень  у нових адміністраціях. Не просто погоджувати, а обирати - це мій принциповий та  базисний шлях реформування місцевого самоврядування. Президент матиме можливість, щоб не дати країні «розповзтися», призначати префектів, які матимуть виключно контрольні функції, а також зможуть координувати функції силовиків  територіальних підрозділів органів центральної виконавчої влади. Все. Всі решта повноважень перейдуть  громаді, - повідомив Глава держави.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят