Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Органи влади разом із волонтерами відпрацьовують питання соціального захисту учасників АТО

24 лютого 2015 - 10:27

Питанню соціального захисту учасників антитерористичної операції був присвячений семінар-тренінг, який відбувся в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації за участю представників волонтерських та громадських організацій області.

Як повідомили в Департаменті, налагоджено активну роботу з координації дій органів влади та численних волонтерів з інформування учасників АТО про забезпечення їх соціальними гарантіями, робочими місцями, санаторно-курортним оздоровленням тощо.

Цим питанням і була приділена увага учасників заходу. Крім того, присутні також зупинилися на таких актуальних темах як забезпечення учасників АТО технічними засобами реабілітації, в тому числі протезуванням; професійна реабілітація інвалідів; встановлення пенсій у разі втрати годувальника; порядок встановлення статусу учасників АТО.

З приводу статусу бійців АТО учасників семінару поінформувала начальник управління соціальних гарантій та державної соціальної допомоги Департаменту соцзахисту ОДА Катерина Кривошей. Зокрема соціального захисту добровольців, з числа яких були сформовані спеціальні підрозділи територіальної оборони; та порядку отримання ними статусу учасника бойових дій.

Слухачі ознайомилися з переліком пільг, які мають учасники АТО та члени їх сімей. Серед них: безкоштовне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів; першочергове безкоштовне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів); безкоштовне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування; знижка 75 % за оплату житла (квартирна плата) у межах норм, передбачених чинним законодавством, та користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб у межах середніх норм споживання тощо.

Під час заходу відбулося живе обговорення порушених питань. Представники волонтерського руху та громадськості отримали кваліфіковані, професійні роз’яснення щодо порядку збору та надання точного переліку документів для отримання статусу учасника АТО, забезпечення бійців технічними засобами реабілітації (інвалідними візками), нарахування пенсій за інвалідністю тощо.

Учасники також переглянули відеоматеріали про роботу центрів професійної реабілітації інвалідів, у тому числі всеукраїнського центру, розташованого в с. Лютіж Вишгородського району Київської області.    

Подібні заходи, як зазначили в Департаменті соцзахисту населення ОДА, планують проводити регулярно.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят