Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники мають бути справжніми господарями своїх територій

24 лютого 2015 - 12:33

На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак, відкриваючи щорічні збори керівного складу цивільного захисту області,  на яких підбито підсумки роботи органів управління з питань цивільного захисту та визначення основних завдань на 2015 рік.

- Основною нашою задачею було і залишається – попередження надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути. Люди повинні відчувати, що відповідальні за це служби функціонують і здатні виконувати свої завдання. Зимовий період, що минає, пройшов без надзвичайних ситуацій, і цк свідчення ефективної роботи. Ми й надалі будемо приділяти цьому велику увагу, - заявив Григорій Самардак.

Про роботу органів управління та сил цивільного захисту області, спрямовану на забезпечення готовності до дій  в умовах загрози та виникнення надзвичайних  ситуацій техногенного, природного характеру, доповів директор Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея.

За минулий рік були проведені командно-штабні навчення з органами управління цивільного захисту міст області, а також Розівського, Великобілозерського, Веселівського, Михайлівського та Оріхівського районів.

Також відбулося штабне тренування на випадок ускладнення обстановки в регіоні; спеціальне обласне  навчання з відпрацювання оповіщення та укриття населення; спеціальне навчання з відпрацювання переведення системи цивільного захисту з мирного на військовий стан; два командно-штабні навчання і шість штабних тренувань щодо підготовки до дій служб цивільного захисту в осінньо-зимовий  період.

У ході навчань належну організацію цивільного захисту продемонстрували в містах Енергодар та Запоріжжі, Михайлівському та Куйбишевському районах, у службах – оперативно-рятувальній, енергетики і світломаскування, оповіщення і звязку, серед підприємств -  ОП «Запорізька АЕС», ПАТ «Мотор Січ», ПАТ «Запорізький оліяжиркомбінат», ЗАТ «Запорізький залізорудний комбінат», ПАТ «ЗапоріжГаз».

При проведенні штабних тренувань, командно-штабних навчань у містах та районах області відпрацьовувалося проведення евакуаційних заходів із місць катастрофічного затоплення, радіаційного та хімічного забруднення, можливих бойових дій. Ця робота краще спланована в  Енергодарі, Запоріжжі, Бердянську, недостатньо - в Бердянському районі.

Загалом за 2014 в учбово-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності прошло навчання 7275 осіб.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді