Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Митні служби відкриті для співпраці та діалогу з бізнесом

27 лютого 2015 - 15:29

Стан співпраці представників бізнесу з митними органами обговорили учасники спільного засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва та Запорізької регіональної ради підприємців, яке провела директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Елла Слепян.

Як повідомила перший заступник начальника Запорізької митниці ДФС Галина Омельченко, на сьогодні в структурі митниці працює 248 осіб, функціонують вісім місць митного оформлення, сім митних складів, 30 складів тимчасового зберігання товарів під митним контролем та один магазин безмитної торгівлі. За минулий рік через Запорізьку митницю після проведення відповідних митних процедур пройшли 997 літаків та 619 морських суден. Митний кордон України в зоні діяльності митниці перетнули понад 80 тис. громадян, оформлено 78,3 тис. митних декларацій.

Посадовець також відповіла на запитання підприємців, які переважно стосувалися спрощення системи проходження митного контролю. Вона відзначила, що суттєво скоротити цей процес сьогодні допомагає електронне декларування. В середньому час оформлення декларацій займає 1-1,5 години (залежно від виду диклерації – імпортна чи експортна).

Крім того, налагодженню оперативного діалогу з бізнесом сприяє новостворений консультативний центр, де кожен з підриємців може отримати консультації з питань, що їх цікавлять.

Галина Омельченко  також поінформувала підприємців про законодавчі зміни в системі оподаткування України, які вплинуть на адміністрування митних платежів.

Так, з початку року розширено перелік підакцизних товарів. До них тепер відносяться автобуси для перевезення людей, вантажний транспорт, електроенергія, сировина, яка використовується як компонент моторного палива та альтернативне моторне паливо. Переглянуті й ставки акцизу на окремі товари. Крім того, з 26 лютого введено додатковий імпортний збір. Він не стосуватиметься життєво необхідних товарів, таких як нафта, природний газ, електроенергія, бензин, дизпаливо, медичні вироби для проведення гемодіалізу та лікування онкохворих.

Галина Омельченко запевнила, що митні служби регіону відкриті для співпраці з будь-яким суб’єктом господарювання – не тільки з великими платниками податків і експортерами, а й представниками малого та середнього бізнесу. З метою розвитку комфортних умов  для кожного учасника зовнішньоекономічної діяльності митні служби готові розглядати ініціативи та пропозиції підприємців щодо вдосконалення роботи митниці,  здорову конструктивну критику.

У ході заходу учасники також обговорили зміни до податкового законодавства України, зокрема щодо перегляду ставок єдиного соціального внеску, доцільності та законності подовження податкових перевірок, штрафних санкцій за неоформлених працівників тощо.

 

 

Управіння у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств