Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак привітав запорізьких школярів зі святом «Останнього дзвоника»

29 травня 2015 - 13:51

Сьогодні в запорізьких школах завершився навчальний рік. У закладах освіти відбулися свята «Останнього дзвоника». В урочистому заході в КУ «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум» взяв участь голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

Крім педагогів та батьків, з вітальним словом перед школярами виступив учасник АТО, який передав школі прапор України, підписаний його побратимами. Це стало своєрідною нагородою для школярів за підтримку військових. Вихованці колегіума відправили на фронт сотні листів, зібрали гуманітарну допомогу, сплели 10 маскувальних сіток.

Окрасою церемонії стала передача повноважень новообраному кошовому отаману «Січового колегіуму». Минулого тижня колегіанти зробили свій демократичний вибір і шляхом вільного  таємного голосування обрали нового отамана - голову лідерського осередку учнів «Козацька Рада».

«Січовий колегіум» - спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад філологічного, історичного, математичного профілів з класами більш ранніх ступенів навчання з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів для розвитку здібностей, обдарованості й таланту дітей. Керівник закладу - Валентина Єршова.

Колегіум є лауреатом Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України» у номінації «Школа успіху»;  переможцем проекту «Рівний доступ до якісної освіти» та конкурсу моделей компетентного випускника загальноосвітнього навчального закладу; нагороджений відзнакою громадської акції «Флагман сучасної освіти України». Майже 100% випускників колегіуму щорічно вступають до вищих навчальних закладів України.

Разом зі школярами очільник краю висадив дерево на алеї біля закладу. Григорій Самардак упевнений, що запорізькі школярі гідно представляють наш край на всеукраїнському рівні.

- Сьогодні важливе свято. Запорізькі школи покинули 22 тисячі випускників. Завдання влади - створити всі умови, аби вони змогли самореалізуватися на нашій землі. Держава намагається всіляко підтримувати сферу освіти. У 2015 році на Запорізьку область виділена освітня субвенція у розмірі 1 мільярд 735 мільйонів гривень на всі школи. Також у цьому році обласний бюджет виділив на заклади освіти обласного підпорядкування майже 20 мільйонів гривень. З цих коштів 800 тисяч буде спрямовано на ремонт системи теплопостачання «Січового колегіуму». На оздоровлення запорізьких дітей виділено 5 мільйонів гривень. Усі ці гроші - це інвестиції в наше майбутнє. Адже дуже скоро школярам, випускникам будувати нову країну, що стоїть на шляху реформ, - заявив Григорій Самардак.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств