Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент вручив Зірку Героя рідним Богдана Завади – загиблого запорізького офіцера

9 червня 2015 - 12:06

Президент вручив Зірку Героя рідним Богдана Завади – загиблого запорізького офіцера

Президент України Петро Порошенко вручив державні нагороди дев'ятнадцяти військовослужбовцям Національної гвардії України та працівникам Міністерства внутрішніх справ, які брали участь у антитерористичній операції на Сході України. Глава держави подякував славетним представникам української міліції і Нацгвардії за подвиг, який вони здійснюють кожного дня, наближаючи перемогу, – як на передовій, так і всередині країни.

«Сьогодні ми нагороджуємо найкращих, хто продовжує традиції героїв України, демонструє, як треба захищати Батьківщину, боротися за Україну», – наголосив Президент.

Глава держави зазначив, що міліціонери та військовослужбовці тепер не лише захищають порядок всередині країни, але й є надійним заслоном від ворога на передовій. «Кожен з вас служить, не просто захищаючи громадський порядок, як це було раніше. Тепер своєю службою ви захищаєте мир, суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави», – сказав Петро Порошенко.

«Коли ворог намагається розпочати терористичну війну в глибині України – вся надія на вас. Коли через лінію розмежування сунуть наркотики, контрабанда зброї з Росії – ми сподіваємося на ваш професіоналізм. Коли невідомі люди в балаклавах несподівано виникають біля стратегічних об'єктів, провокуючи масовий безлад, дестабілізуючи ситуацію всередині країни, – їм перешкоджає ваша залізна витримка», – наголосив Глава держави.

Президент з сумом констатував, що часто ціною такого захисту стає життя службовців. За час проведення АТО загинули 112 працівників міліції і 154 військовослужбовці Нацгвардії. «Це справжній приклад служіння народові України. Вічна їм слава, шана і наша вдячність», – наголосив Петро Порошенко.

Президент особливо відзначив подвиг лейтенанта Богдана Завади – справжнього командира, який собою прикрив відхід та перегрупування підлеглих, стримуючи натиск бойовиків. Вручаючи Зірку Героя дружині загиблого Тетяні та батькам Валентині Борисівні й Олексію Федоровичу, Петро Порошенко подякував їм за справжнього Героя. «Низький уклін і велика подяка вам за сина і чоловіка. Богдан Олексійович назавжди залишиться в наших серцях. На його прикладі будуть виховуватися майбутні покоління українських воїнів, нацгвардійців, міліціонерів», – сказав Глава держави.

Присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання.

35-річний лейтенант Національної гвардії України, командир роти спецпризначення в/ч 3029 «Гепард» Богдан Завада загинув у районі села Маринівка  Донецької області 16 липня минулого року.

У ході бою лейтенант Завада прикривав особовий склад і особисто вів вогонь із протитанкового гранатомета. Він підбив БТР і знищив 10 терористів, чим допоміг перегрупуватися бійцям Національної гвардії на блокпосту, що врятувало життя бійців.

 

За матеріалами прес-служби Президента

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни