Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рух великовагового транспорту в денний час руйнує відремонтовані дороги

11 червня 2015 - 13:38

Рух великовагового транспорту в денний час руйнує відремонтовані дороги

За станом на 10 червня Службою автомобільних доріг у Запорізькій області ліквідовано 100% аварійної ямковості на дорогах загального користування державного значення, що була виявлена під час весняного комісійного обстеження. Повністю ліквідована ямковість на найбільш важливих за значимістю ділянках доріг державного значення: М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, М-14 Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, Н-23 Кіровоград - Кривий Ріг - Запоріжжя. На завершальному етапі тривають роботи на дорогах Н-08 Бориспіль – Дніпропетровськ – Запоріжжя та Н-15 Запоріжжя – Донецьк. Про це повідомив заступник начальника Служби з експлуатаційного утримання автодоріг Михайло Прохоров.  

Але, за словами фахівця, ями на автомобільних дорогах з’являються знову. Це значною мірою пов’язано з тим, що далекобійники ігнорують заборону рухатися великоваговому транспорту у світлий час доби.

— На дорогах області  йде тільки технічний ремонт, конструктивно дороги ми не підсилюємо, оскільки грошей на капітальний ремонт державою в цьому році не передбачено. У літній період висока температура призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття, в результаті чого  погіршуються його міцнісні характеристики. Під час руху великовантажного транспорту за таких умов відбуваються катастрофічні руйнування дорожнього полотна навіть на відремонтованих ділянках, - пояснив Михайло Прохоров.

За даними Служби, через рух великовагового транспорту зруйновано відремонтовану ділянку дороги у Василівському районі.  Також під колесами фур псується покриття в Пологівському, Куйбишевському і Розівському районах. У цій місцевості в заборонений час часто проїжджає як військова техніка, так і вантажівки з сільськогосподарською продукцією.

Службою автомобільних доріг у Запорізькій області  завчасно поінформовано жителів регіону про введення режиму обмеження руху великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 т і навантаженням на вісь більш ніж 7 т з  08:00 до 20:00. Також по всій території області встановлено  комплекти заборонних дорожніх знаків і відповідних інформаційних панно.    

Під час дії обмежень у русі водії великовагових транспортних засобів можуть скористатися наявними майданчиками для відпочинку та стоянками автотранспорту, які позначені відповідними дорожніми знаками, а також стоянками біля придорожніх пунктів сервісу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами