Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проект «Купуй запорізьке – обирай своє» поширюється на область

11 червня 2015 - 17:48

Про особливості та мету цього пілотного проекту, який започатковано за участю Запорізької міськради, представників територій поінформувала директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елла Слепян під час обласної селекторної наради.

Посадовець нагадала, що у квітні між  обласною державною адміністрацією, Запорізькою міською радою та місцевими виробниками продовольчих товарів було підписано Меморандум про співпрацю. Його появу викликала необхідність  захистити як місцевого виробника в складних економічних умовах, так і споживача від невпинного зростання цін, насамперед на соціально значимі продукти. Міська влада взяла на себе зобов’язання забезпечити виділення не менше 200 місць для розміщення об’єктів фірмової торгівлі у рамках проекту «Купуй запорізьке – обирай своє» виключно для місцевих товаровиробників. У цій мережі виробник повинен реалізовувати не менше 80% власної продукції з мінімальними торговельними надбавками.

Тепер облдержадміністрація, за словами Елли Слепян,  ставить завдання   розповсюдити цей досвід на всю область, створити розлогу мережу бренду «Купуй запорізьке – обирай своє», максимально залучити виробників з усіх територій. У зв’язку з цим органам місцевої влади доручено провести зустрічі зі своїми товаровиробниками, підприємцями, у тому числі з тими, які працюють у роздрібній мережі, і всебічно вивчити можливості впровадження проекту.

На думку фахівців, які вже беруть участь у проекті, його розповсюдження у містах і районах має добру перспективу. Адже крім помірних цін споживачів цікавить якість продуктів харчування і свіжість, особливо в умовах спекотного літа. Місцеві виробники виграють у цьому за рахунок короткого «плеча» поставок. А голова регіональної ради підприємців Ірина Лех зауважила, що розвиток такої мережі може стати альтернативою для тих виробників, які орієнтувалися на російський ринок.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді