Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До розробки нової Стратегії розвитку області повинні долучитися всі території

12 червня 2015 - 11:06

До розробки нової Стратегії розвитку області повинні долучитися всі території

На цьому було наголошено під час селекторної наради з керівниками територій, яку провела директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Елла Слепян.

Керівним комітетом і робочою групою з розробки Стратегії-2020 уже підготовлено стратегічний і SWOT-аналіз,  розробляються стратегічні та оперативні цілі.

Найближчим часом всі території отримають проектні матеріали нової Стратегії. Протягом двох тижнів керівникам територій належить організувати і провести масштабні публічні заходи з обговорення цих матеріалів, зокрема громадські слухання, «круглі столи», презентації, залучити до участі в них депутатський корпус, представників місцевої громадськості, підприємців, засоби масової інформації. За їх результатами від територій чекають конкретних пропозицій до проекту Стратегії.

Елла Слепян звернула увагу керівників міст і районів області на те, що з цього року кардинально змінився підхід до механізму реалізації Стратегії. Тепер план реалізації Стратегії буде розроблятися на три роки і складатися з конкретних проектів у суворій відповідності зі стратегічними та операційними цілями.

Саме ці проекти будуть фінансуватися з державного фонду регіонального розвитку. Тому пропозиції до проекту Стратегії повинні бути конкретними, враховувати інтереси і наявну можливість у територій реалізувати інвестиційні проекти.

Під час селекторної наради також розглянуто підсумки комплексної оцінки (рейтингу) результатів соціально-економічного розвитку міст  і районів Запорізької області за підсумками І кварталу 2015 року. Керівникам територій доручено детально проаналізувати результати рейтингу та визначити відповідальних для постійного контролю за  динамікою показників і вжиття своєчасних заходів щодо їх поліпшення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді