Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області залишилося 271 вільне місце для тимчасового розміщення переселенців

9 липня 2015 - 11:04

В області залишилося 271 вільне місце для тимчасового розміщення переселенців

На сьогодні область прийняла 64069 переселенців, які приїхали з Донецької, Луганської областей та окупованої території Автономної Республіки Крим. З них  9006 чоловіків, 19 390 жінок, 15 999 дітей, 19 683 інвалідів і літніх людей. За повідомленням регіонального штабу з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, наразі в області залишилося 271 вільне місце для тимчасового розміщення переселенців, у тому числі 154 - у транзитному містечку. Але, як зазначив начальник штабу Микола Головань, найбільш комфортні місця там вже зайняті. Наразі в будиночках модульного містечка проживає 390 осіб, це - 199 сімей. За словами керівника штабу, розміщують людей у відповідності до рекомендацій німецьких фахівців.

Кількість переселенців зі Сходу, які прибувають до області, протягом тижня коливалася в межах 20-40 осіб. За останню добу зареєструвалися в якості вимушених переселенців 29 людей, більшість, як і раніше, з Донецької області. У штабі зазначають, що в цілому кількість прибулих залишається стабільною, але триває активна міграція переселенців у межах області та України, люди шукають роботу і більш придатні умови життя. Микола Головань прогнозує, що з упровадженням з 7 липня електронних перепусток для перетину лінії розмежування посилиться міграція між окупованими і вільними територіями.

- З одного боку, люди матимуть більше можливостей покинути зону АТО, з іншого - переселенці зможуть відвідувати свої будинки і родичів, - зазначив начальник штабу.

Нагадаємо, регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, який розташований по вул. Грязнова, 65 (перший поверх). Також громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31 або зателефонувати на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб. 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання