Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

На позачерговій сесії Запорізької облради вирішуватиметься доля перших шести громад Запорізької області

13 серпня 2015 - 17:44

На позачерговій сесії Запорізької облради вирішуватиметься доля перших шести громад Запорізької області

На розгляд сорок п’ятої позачергової сесії Запорізької обласної ради шостого скликання винесено шість питань про утворення перших шести сільських територіальних громад та призначення перших місцевих виборів депутатів на їх території.

Зокрема, на порядку денному стоять питання:

  • про утворення Преображенської сільської територіальної громади Оріхівського району Запорізької області та призначення перших місцевих виборів депутатів Преображенської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Преображенського сільського голови.
  • про утворення Берестівської сільської територіальної громади Бердянського району Запорізької області та призначення перших місцевих виборів депутатів Берестівської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Берестівськогосільського голови.
  • про утворення Веселівської селищної територіальної громади Веселівського району Запорізької області та призначення перших місцевих виборів депутатів Веселівської селищної ради об’єднаної територіальної громади та Веселівського селищного голови.
  • про утворення Комиш-Зорянської селищної територіальної громади Куйбишевського району Запорізької області та призначення перших місцевих виборів депутатів Комиш-Зорянської селищної ради об’єднаної територіальної громади та Комиш-Зорянськогоселищногоголови.
  • про утворення Смирновської сільської територіальної громади Куйбишевського району Запорізької області та призначення перших місцевих виборів депутатів Смирновської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Смирновського сільського голови.
  • про утворення Чапаєвської сільської територіальної громади Пологівського району Запорізької області та призначення перших місцевих виборів депутатів Чапаєвської сільської ради об’єднаної територіальної громади та Чапаєвського сільського голови.

Кожна з цих новоутворених одиниць отримала експертний висновок про їх відповідність Конституції і Законам України. Про це є відповідні розпорядження голови Запорізької облдержадміністрації, які підтверджують готовність і, головне, законність створення нових територіальних одиниць.

- Дуже важливо на цій сесії прийняти рішення про об’єднання громад та передати відповідні документи до Кабміну, де будуть прийняті остаточні рішення. Таким чином буде запущено процес децентралізації бюджетів. Люди повинні побачити, що є конкретні справи, а не лише слова, є позитив від цієї роботи, - впевнений керівник Офісу реформ у Запорізькій області Олександр Свистун.

 

Прес-центр Офісу реформ

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств