Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дітей захисників України посвятили у козаки

14 вересня 2015 - 10:30

У історико-культурному комплексі «Запорозька січ» на о. Хортиця відбулася урочиста церемонія посвяти у козаки 20 школярів із Пологівського району, батьки яких відстоюють свободу та незалежність України у зоні проведення антитерористичної операції.

Захід розпочався з молебну в пам’ять про захисників України всіх часів, який провів священик Української Православної Церкви Київського патріархату отець Анатолій. Присягу зачитав перший заступник голови обласної координаційної ради козацтва Дмитро Сухінін. Цілуючи козацький хрест та прапор Пологівського куреня Міжнародного союзу козаків «Запорозька січ», хлопці та дівчата поклялися любити Україну, боронити її волю, захищати своїх рідних та близьких.

Маленьких козачат привітав начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, який побажав їм здоров’я, успіхів у оволодінні шкільними знаннями та козацькою справою, попросив бути надійними помічниками своїх мам, бабусь та сестричок, поки батьки повернуться додому, а також  вручив солодкі подарунки.

Також на дітей чекала захоплююча вистава у Кінному театрі, екскурсія до Скіфського стану, стародавнього козацького поселення Протолче та музею історії зброї. Захід цей проведено завдяки допомозі обласної координаційної ради козацтва, волонтерського руху Пологівщини та козацького отамана Віктора Гонтаря.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців