Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «У Запорізькій області сімейне тепло знайшли вже 85% сиріт»

30 вересня 2015 - 17:28

У концертному залі імені Глінки відбулося обласне свято з нагоди Дня усиновлення. Його головних винуватців привітав голова облдержадміністрації Григорій Самардак.

- У Запорізькій області живуть справжні патріоти не тільки нашого краю, а й всієї України. Яскравим прикладом цього слугує те, що із зони АТО ми прийняли чотири дитячих будинки сімейного типу з 26 вихованцями, 11 прийомних сімей та 51 родину з майже 70 дітлахами. З 2008 року - з початку реалізації програми усиновлення - у нас нараховувалось 57% дітей без батьків, нині ж усиновлено вже 85% сиріт. Ми не зупиняємось на досягнутому. Проте для більш високих результатів ми маємо провести всі реформи, необхідні в країні. Тоді ми дійсно зможемо побудувати європейську державу, де діти будуть охоплені батьківським теплом та увагою, - зазначив Григорій Самардак.

За словами начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніни Матвеєвої, сьогодні на обліку територіальних служб у справах дітей перебуває 3884 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 3222 дітей проживає у прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою і піклуванням громадян. Лише у 2015 році створено чотири дитячих будинки сімейного типу, сім прийомних сімей, усиновлено 73 дитини. Всього в області створено 192 прийомні сім'ї та 23 дитячих будинки сімейного типу, в яких проживає 536 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На їх фінансування в 2015 році передбачено майже 23 мільйони гривень коштів субвенції державного бюджету місцевим бюджетам.

З нагоди свята від голови облдержадміністрації прийомні батьки, а також працівники соціального захисту отримали цінні подарунки, грамоти і подяки.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств