Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

АМУ – проти конкурсного відбору керівників державних та комунальних закладів культури, бібліотек і музеїв у селах

23 листопада 2015 - 08:51

АМУ – проти конкурсного відбору керівників державних та комунальних закладів культури, бібліотек і музеїв у селах

АМУ висловила зауваження до законопроекту щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури.

Асоціація міст України розглянула проект Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо запровадження контрактної форми роботи в галузі культури та конкурсної процедури призначення керівника державного чи комунального закладу культури» (№2669-д).

Законопроект пропонує врегулювати процедуру призначення на посади керівників державних та комунальних закладів культури, бібліотек, музеїв шляхом укладання контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу та встановити вимоги до керівників державних та комунальних закладів культури, бібліотек, музеїв та порядок проведення конкурсного добору.

Зважаючи на відсутність відповідних кадрів в селах, селищах та малих містах, відсутність конкуренції, АМУ вважає запровадження процедур конкурсного відбору необґрунтованим і таким, що призведе до неможливості призначення на такі посади керівників.

Для забезпечення сталого функціонування закладів культури в селах, селищах та малих містах АМУ пропонує внести зміни до пункту п’ятого Прикінцевих і Перехідних положень законопроекту та збільшити кількість населення з трьох тисяч до п’ятдесяти тисяч жителів для територіальних громадах, де може не застосовуватися конкурсна процедура для призначення керівників комунальних закладів культури. На думку Асоціації, територіальні громади з чисельністю 50 тисяч осіб і більше мають достатній кадровий потенціал для проведення конкурсу.

АМУ пропонує пункт 5 Прикінцевих і перехідних положень Законопроекту викласти в редакції: «Конкурсна процедура може не застосовуватися для призначення керівників комунальних закладів культури в територіальних громадах з населенням до п’ятдесяти тисяч жителів».

Лист з пропозиціями АМУ для врахування їх при підготовці законопроекту до другого читання направлено в парламентський Комітет з питань культури та духовності.

 

Прес-центр Офісу реформ

 

Офіси реформ створені і діють на виконання Меморандумів між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Асоціацією міст України

- в рамках Проекту USAID ДІАЛОГ про узгодження мети діяльності щодо підтримки процесу об’єднання територіальних громад;

- в рамках спільного проекту з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що фінансується МЗС Норвегії, про узгодження мети діяльності щодо забезпечення належної якості публічних послуг в об’єднаних територіальних громадах;

- та Радою Європи в рамках Програми РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» про об'єднання зусиль для реалізації реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, формування спроможних громад.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств