Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області минув пік захворюваності на грип та ГРВІ

22 лютого 2016 - 11:10

Під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА. Одним з головних питань заходу стала епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ, а також забезпечення навчально-виховного процесу в регіоні.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Вікторії Клименко, з початку загострення епідемічної ситуації на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області захворіло 220,5 тисячі жителів  або майже 13 % усього населення області, з них понад 1200 – медичних працівників, 376 – вагітних жінок, дітей – 136090 (61 %).

Найбільша кількість захворілих зареєстрована в містах Запоріжжя   (103254), Бердянськ (11087), Мелітополь (22960), Енергодар (11749), а також у Вільнянському (8264), Запорізькому (8182), Мелітопольському (5603), Токмацькому (7305) та  Оріхівському (5000) районах.

На жаль, 13 пацієнтів через ускладнення захворювання у вигляді пневмоній, у тому числі одна вагітна, померли. З низ 12 – до отримання протигрипозних препаратів та один – після. Майже 70 % померлих звернулись до лікарів після п’ятої  доби захворювання, були не щеплені та відносились до групи ризику.

За інформацією Департаменту охорони здоров'я ОДА, рівень захворюваності на 7-му тижні 2016 року знаходиться нижче епідпорогу на 30 %.

Враховуючи важкий перебіг захворювання та високий рівень ускладнень, були задіяні ліжка інтенсивної терапії та реанімації обласної інфекційної лікарні, обласної клінічної лікарні, КУ «Міська багатопрофільна клінічна лікарня № 9» ЗМР, КУ «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги м. Запоріжжя».

На теперішній час середньодобова чисельність госпіталізованих зменшилася у 1,5 раза та становить до 100-110 пацієнтів. Тому Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації готується наказ щодо згортання додаткових ліжок.

Наразі залишаються на карантинних заходах і не функціонують чотири із 575 учбових закладів і чотири дитячих виховних установ із 447 у Великобілозерському, Михайлівському, Розівському, Токмацькому та Чернігівському районах. Але це не пов’язано з епідситуацією в районах.

Департамент охорони здоров’я продовжує постійний моніторинг за рівнем захворюваності серед населення області на гості респіраторні інфекції та грип; контроль за станом забезпечення медикаментами та паливно-мастильними матеріалами служби екстреної медичної допомоги; вживає заходів щодо оснащення пульсоксиметрами, кисневими концентраторами, сучасними апаратами для штучного дихання закладів охорони здоров’я області.

- З огляду на ситуацію вважаємо за необхідне в закладах охорони здоров’я скасувати комплекс протиепідемічних заходів крім тих районів, у яких захворюваність перевищує епідемічний поріг, а саме у Веселівському, Куйбишевському, Приазовському та Ново миколаївському районах, - зазначила Вікторія Клименко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі