Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні запоріжці продовжують традиції народного мистецтва

13 квітня 2016 - 12:52

Про це свідчить виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» та фестиваль «Писанковий рай», яка проводиться у Запоріжжі Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та  обласним центром художньо-естетичної творчості учнівської молоді.

Учасниками мистецьких заходів стали учні загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, вихованців шкіл-інтернатів та учні навчальних закладів професійно-технічної освіти віком від 6 до 18 років.

Декоративно-ужиткове мистецтво представлено такими різновидами як художня вишивка, плетіння, ткацтво, вироби з тіста, вироби зі шкіри, м’яка іграшка, народна лялька, декоративний розпис, народний живопис, лозоплетіння тощо. Жанр образотворчого мистецтва презентують роботи з графіки, живопису, батику. Писанки на фестиваль-конкурс «Писанковий рай» виконані у різних техніках: крапанки, дряпанки, мальованки, мотанки, квілінг, декупаж, трав’янки тощо.

Під час виставки також працюють майстер-класи, які проводять працівники обласного центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді.

Як повідомили організатори, після закінчення обласної виставки експонати, які посядуть І місце, стануть учасниками всеукраїнської виставки в м. Києві. Роботи, які завоюють ІІ-ІІІ місця, за згодою авторів будуть відправлені військовослужбовцям у зону АТО та у військові частини Запорізької області у рамках проведення обласної благодійної акції «Великодній кошик солдату».

Довідково: виставки працюють за адресою: м. Запоріжжя, вул. Патріотична, буд. 49 у приміщенні КУ «Запорізький обласний центр молоді» до 22 квітня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами