Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цього літа планується оздоровити понад 115 тисяч дітей

29 квітня 2016 - 13:23

Стан підготовки до відкриття та проведення літньої оздоровчої кампанії дітей розглянуто на засіданні обласної комісії, яке провів  директор Департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан. Захід відбувся у селекторному режимі із залученням керівників усіх територій.

- Ми маємо складну економічну ситуацію, а також   антитерористичну операцію, яка триває в сусідніх областях. Усе це ускладнює реалізацію нашого з вами завдання стосовно забезпечення дітей послугами оздоровлення та відпочинку. Але, незважаючи на це, процес оздоровлення в області повинен розпочатися і пройти  на належному рівні, - наголосив Ігор Мещан.

Посадовець також відзначив, що попри важку економічну ситуацію збільшено обсяги фінансування на оздоровлення та відпочинок дітей у порівнянні з минулим роком: з обласного бюджету - на 2 млн. 841 тис. 300 грн.; місцевого бюджету - на 5 млн. 243 тис. 115 грн. Проте  у 2016 році  зменшено обсяги залучених  коштів, і цю ситуацію, за словами посадовця, треба виправити.

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, планові показники фінансування оздоровчої кампанії 2016 року станом на 01.04.2016 з урахуванням усіх джерел фінансування складають 52 млн. 59 тис. 137 грн., з них:  з обласного бюджету – 19 млн. 598 тис.; місцевого бюджету – 15 млн. 235 тис.; залучені кошти – 17 млн. 225 тис. 722 грн.

Значно збільшили суми коштів з місцевого бюджету на підготовку та проведення оздоровчої кампанії ніж торік у м. Запоріжжя, м. Бердянськ, Якимівському районі. Разом з тим, ряд територій не виділили кошти на організацію перевезення дітей до місць оздоровлення, на придбання путівок, на організацію відпочинку в пришкільних таборах. Керівники цих територій надали пояснення та поінформували, як виправляють ситуацію.

Цього літа оздоровленням планується охопити 115 тис. 660 дітей шкільного віку, з них 39 тис. 327 пільгових категорій, а також дітей із числа вимушених переселенців та дітей, чиї батьки загинули чи служать у зоні АТО.

 Літня оздоровча кампанія традиційно розпочнеться з першого червня. Наразі в закладах відпочинку та оздоровлення дітей  завершуються ремонтні роботи. Планується цього року відкрити 41 такий заклад, а також  402 пришкільні літні табори.

 Крім цього року, вперше буде  забезпечено  послугами оздоровлення жінок-матерів, діти яких загинули під час проведення антитерористичної операції.

Під час селекторної наради учасники також обговорили низку проблемних питань, зокрема забезпечення проїзду автотранспорту до здравниць у Якимівському районі, питання податкового навантаження на дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, нововведення у законодавчій базі стосовно організації та проведення дитячої оздоровчої кампанії 2016 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств