Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ремонт закладів культури виділено понад 10 млн. грн.

14 липня 2016 - 15:41

На ремонт закладів культури виділено понад 10 млн. грн.

На проведення капітальних ремонтів у закладах культури та мистецтва у  2016 році з обласного бюджету виділено кошти в сумі 9 млн. 778 тис. грн., що в 30 раз більше, ніж у 2014 році та майже втричі  більше, ніж торік. Про це повідомили в Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації. 

Наразі капітальні ремонти проводяться у семи підвідомчих закладах. За станом на 01.07.2016 року освоєно 1 млн. 175 тис. грн. або 12 % від передбаченої суми. Основна частина робіт з виконання капітальних ремонтів запланована на літні місяці. На цьому етапі завершується підготовка проектно-кошторисної документації, проводяться процедури торгів через електронну систему торгів «ProZorro».

Як повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї  роботи з капітального ремонту Великої круглої зали виконано в повному обсязі, а також видано акт обстеження об’єкта для розробки проектно-кошторисної документації на стабілізацію фундаменту будівлі.

На  поточні ремонти  в семи підвідомчих установах та закладах у 2016 році планується витратити кошти в сумі 1 млн. 530 тис. грн. За станом на 01.07.2016 року використано 655 тис. грн. або 43 % від запланованої суми.

Також у цьому році передбачено фінансування відповідно до Регіональної програми будівництва, реконструкції, модернізації об”єктів інфраструктури, соціально-культурного та екологічного призначення по Запорізькій області. До переліку входять три обласні комунальні заклади та  установи культури й мистецтва: будівля обласної філармонії, на реконструкцію якої передбачено 23 млн. 623 тис. грн.; обласний художній музей, на який передбачено 13 млн. 349 тис. грн., та  обласний театр юного глядача, на який заплановано спрямувати 250 тис. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області