Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Із самовільним спаленням стерні боротимуться рейдові бригади

2 серпня 2016 - 16:50

Із самовільним спаленням стерні боротимуться рейдові бригади

Спекотна погода завжди представляє загрозу виникнення пожеж. Нині ж, на завершальному етапі жнив, до погодних умов додається спалювання недобросовісними аграріями стерні, що суворо заборонено.  У зв’язку з цим питання самовільного спалювання сухої рослинності було розглянуто на обласній селекторній нараді з керівниками територій, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян.

За даними Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, за сім місяців цього року в екосистемах області виникло 1035  пожеж на загальній|спільній| площі|майдані| 264 га|, причому| 707 пожеж  сталося в липні.

На відкритих територіях виникло 996 пожеж, які охопили  площу 192 га, в межах лісового фонду - 39 пожеж на загальній площі 72 га.

Як свідчить аналіз, найбільшу кількість пожеж зареєстровано  в Бердянському районі – 142, Мелітопольському районі – 128, Запорізькому – 116, Василівському та Вільнянському районах - 51 і 50 пожеж відповідно.

Під час розгляду питання рятувальники також навели факти, які свідчать, що деякі фермери, економлячи паливо, вдаються до спалювання стерні, що загрожує переростанням у масштабну пожежу.

Підбиваючи підсумки, Дмитро Давтян доручив керівникам територій взяти це питання під особистий контроль.

- У себе на місцях ви краще знаєте, хто палить стерню, а хто – ні. Головам райдержадміністрацій треба налагодити взаємодію з поліцією, яка має план рейдів, у тому числі спільно з рятувальниками, екологічною інспекцією. На цей момент необхідно активізувати проведення таких рейдів, аби не допустити рукотворних пожеж і уникнути екологічних наслідків, - наголосив Дмитро Давтян.

Крім цього,  керівникам  Бердянського, Мелітопольського, Запорізького, Василівського та Вільнянського районів поставлено завдання провести позачергові засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та вжити превентивних заходів для недопущення пожеж на територіях.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами