Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ремонти соціальних об’єктів – на контролі обласної влади

4 серпня 2016 - 11:00

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Давтян здійснив робочу поїздку до південної частини Запорізького району, де відвідав ряд соціальних об’єктів, на яких проводяться роботи за бюджетні кошти.

Посадовець перевірив хід робіт з будівництва поліклініки в смт Кушугум. Її відкриття заплановано до кінця цього року. Цей медичний заклад  прийматиме 250 пацієнтів кожного дня, які зможуть отримувати  консультації лікарів  різних профілів. Будуть облаштовані кабінети флюорографії і рентгену. Крім цього, працюватиме денний стаціонар і база швидкої допомоги. 

 - Будівлю повинні були ввести в експлуатацію ще в 2012 році. Але натомість є недобудова, в яку вклали багато грошей, яка стояла без будь-якої користі. Так не може бути. Поліклініка повинна нарешті запрацювати для людей, - зазначив Дмитро Давтян.

У Кушугумі Дмитро Давтян також ознайомився зі станом школи "Інтелект". У 2010 - 2012 роках за рахунок державного та обласного бюджетів тут було проведено реконструкцію. А зараз потрібно переоснащення системи теплопостачання. Для будівництва котла на альтернативному паливі вже виділено кошти. Його встановлення дасть можливість, за інформацією директора школи, економити на витратах на газове опалення 170-270 тис. грн. на рік. 

Перший заступник голови облдержадміністрації побував і в сел. Балабиному, де відвідав дитячий садок "Теремок". На його реконструкцію передбачено більше 3 мільйонів гривень. У результаті її проведення заклад зможе приймати більше дітей – його розраховують розширити на 140 додаткових місць.

У рамках поїздки посадовець також побував у  Балабинській школі "Престиж". На капремонт приміщень тут буде виділено 500 тисяч гривень. А на підприємстві "Індустрія", що виробляє 100 тонн вапна на добу, ознайомився з технологією виробничого процесу.

Завершилася робоча програма в Запорізькій райдержадміністрації, де Дмитро Давтян провів особтстий прийом громадян. Люди зверталися із земельних питань, водопостачання, надання допомоги в отриманні інвалідного візка, капітального ремонту дороги на вулиці Шкільна с. Юлівка Новоолександрівської сільської ради тощо. Заявникам було надано роз’яснення, рекомендації,  питання, які поребують вивчення,  взято на контроль.

 

Управління у  справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання