Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найвидатніші педагоги області відзначені грамотами та подарунками від голови облдержадміністрації

27 вересня 2016 - 15:50

Напередодні Дня вчителя голова облдержадміністрації Костянтин Бриль привітав працівників освіти та педагогів з їх професійним святом під час урочистостей,  які відбулися в обласній філармонії.

З метою матеріального стимулювання творчо працюючих учителів області  третій рік поспіль визначають 35 освітян - лауреатів щорічних педагогічних премій голови облдержадміністрації у розмірі 10 тисяч гривень. Відповідно до обласної програми розвитку освіти на 2013-2017 роки винагороду вручено найкращим педагогічним працівникам загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів освіти обласного підпорядкування з усіх районів Запоріжжя,  області та міст обласного значення.

За даними Департаменту освіти і науки ОДА, сьогодні педагогічний колектив області налічує майже 17 тисяч працівників. Забезпечено укомплектованість навчально-виховних закладів педагогічними кадрами. В Запорізькому регіоні відсоток педагогічних працівників зі стажем роботи понад 20 років становить 58,5% від загальної кількості. Натомість молодих спеціалістів зі стажем роботи до 10 років - лише 20%.  22,5% від загальної кількості педагогічних працівників   віком понад 50 років.

З нагоди Дня вчителя очільник регіону вручив відзнаки кращим представникам освітянської професії, які підтримують престиж професії та гордо несуть звання вчителя.

- День учителя для мене особисто дуже дороге свято. В кожного є свій улюблений викладач. Для мене, так співпало,  мій улюблений учитель моя мама – заслужений вчитель України. Освітяни - це ті люди, які ростять майбутніх учених, політиків,  поетів. Дуже дякую вам за вашу нелегку працю. І хочу побажати, аби ви не проводжали своїх учнів на війну. Мирного вам  неба, затишку у ваших домівках та низький уклін за вашу роботу, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За словами очільника регіону, особлива увага в нашому регіоні приділяється так званим «особливим» малюкам. За сприяння Благодійного фонду Порошенка у 20 загальноосвітніх навчальних закладах регіону відкрито 86 спеціальних класів, у яких навчається 1 184 дитини.

У Запорізькій області 2016 рік оголошено Роком дитини з особливими потребами. За статистичними даними, в нашому регіоні налічується 307 962 дітей і підлітків до 18 років, з яких біля 35 тисяч потребують корекційної допомоги спеціалістів. Для організації навчання таких дітей функціонують 16 спеціальних навчальних закладів, де отримують знання 3 тисячі учнів. За спеціальними програмами в загальноосвітніх навчальних закладах області навчаються 7 557 учнів. Крім того, з 01.09.2016 в області функціонує 47 шкіл (проти чотирьох у минулому навчальному році), в яких у 78 інклюзивних класах навчається 154 дитини.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами