Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Протягом 2016 року місцеві бюджети регіону поповнилися майже 6 мільярдами гривень

27 лютого 2017 - 17:05

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні колегії ГУ ДФС у Запорізькій області.

В. о. начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Юліана Козаченко доповіла про підсумки роботи за 2016 рік та основні напрями, спрямовані на забезпечення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів у 2017 році.

Очільник фіскальної служби зазначила, що в 2016 році до зведеного бюджету області забезпечено надходження 10 мільярдів 145,7 мільйона гривень. Це на 60% або на 3 мільярда 761,5 мільйона гривень перевищує рівень  2015 року. Індикативний показник доходів по збору платежів до загального фонду Державного бюджету виконано на 112 %. До бюджету надійшло 4 мільярди 229,5 мільйона гривень, що перевищує доведене завдання на 453 мільйони гривень.

Завдання щодо надходжень до місцевих бюджетів виконано на 119,5%. Протягом 2016 року місцеві бюджети поповнилися майже 6  мільярдами гривень. Бюджети місцевих громад отримали більше фінансових ресурсів як від очікуваної суми, так і порівняно з минулорічними показниками. Рівень надходжень 2015 року перевищено на 56,8% або  на понад 2 мільярди гривень. Завдяки впровадженню децентралізації і бюджетному перерозподілу податків спостерігається зростання доходів місцевих та обласного бюджетів. А це – можливість реалізації соціальних програм регіону та запорука розвитку територій.

У свою чергу, Костянтин Бриль звернув увагу присутніх на головні напрямки співпраці фіскальної служби та влади регіону.

- Насамперед хочу звернути увагу на всеукраїнський експеримент, у рамках якого 50% перевиконання плану митних зборів у регіоні будуть спрямовані на розвиток інфраструктури. Прошу вас поставитись до цього напряму дуже серйозно і зробити все можливе, щоб підприємці проводили розмитнення саме на території нашої області. Не менше мене турбує питання проведення заходу «Врожай-2017». Минулого року було проведено чималу роботу, в результаті якої ми побачили, що до 30% урожаю знаходиться «в тіні». Влада регіону розраховує на активну допомогу всіх правоохоронців, перевіряючих служб та елеваторів області. Крім цього, в рамках «Урожаю» минулого року було легалізовано близько 4 тисяч робочих місць. Нині головні перевірчі функції в цій сфері знаходяться у ГУ охорони праці, а також за сприяння ДФС та пенсійного фонду. Тож сподіваємось на подальшу співпрацю, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також присутні на засіданні колегії ГУ ДФС у Запорізькій області розглянули заходи щодо легалізації та підвищення рівня заробітної плати у 2017 році; напрями роботи територіальних органів ГУ ДФС у Запорізькій області в частині протидії використання схемного кредиту по ПДВ; пріоритетні напрями роботи з погашення податкового боргу та стан протидії корупції в територіальних органах ДФС у Запорізькій області за січень-лютий 2017 року.

 

Департамент інформаційної діяльності т комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»