Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Бердянську відкриється притулок для жінок, постраждалих від домашнього та гендерного насильства

28 лютого 2017 - 15:37

Питання створення системи комплексної соціально-психологічної підтримки сім’ям та особам, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства, через  спеціалізовану кризову установу (притулок з тимчасовим перебуванням) розглянули учасники засідання координаційної ради з питань сім’ї, жінок, охорони материнства і дитинства, яке відбулася під керівництвом директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігоря Мещана.

Проект щодо створення спеціалізованої кризової установи (притулку з тимчасовим перебуванням) започатковано  Запорізькою обласною громадською організацією «Взаємодія» за підтримки  обласної державної адміністрації.   За міжнародні  кошти  в березні цього року планується відкриття філіалу Запорізького обласного центру соціально-психологічної допомоги у м. Бердянськ.

Проект розрахований, у першу чергу,  на  захист жінок, у  тому числі з дітьми, зокрема внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Реалізація проекту стала можливою завдяки підтримці міжнародних організацій – Фонду народонаселення ООН, Німецького товариства  з міжнародного співробітництва (GIZ).

У рамках співпраці з міжнародними організаціями буде відремонтовано та обладнано приміщення, що має відповідати санітарно-гігієнічним вимогам, та буде облаштовано з урахуванням забезпечення доступності для осіб з інвалідністю, а також гарантування безпеки осіб, які перебувають у притулку.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та Запорізьким центром соціально-психологічної допомоги за підтримки  ФН ООН також розроблено та випущено методичні рекомендації з надання соціально-психологічної допомоги  постраждалим від ґендерного насильства.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області