Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька баскетболістка у складі збірної країни на чемпіонаті світу виборола бронзу

27 червня 2017 - 13:05

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція із запорізькою спортсменкою Ганною Зарицькою, яка у складі  збірної команди України виборола бронзову медаль на чемпіонаті світу з баскетболу. Привітала баскетболістку начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

Так, з 16 по 21 червня у м. Нанті (Франція) відбувся чемпіонат світу з баскетболу (стрітбол) 3х3 серед жінок. У змаганнях взяли участь 20 команд з усього світу. За результатами змагань збірна команда України посіла почесне третє місце. До основного складу збірної  увійшла запорізька баскетболістка Ганна Зарицька, вихованка Бердянської ДЮСШ, майстер спорту України міжнародного класу з баскетболу. Також Ганна визнана кращим бомбардиром чемпіонату світу.

За словами Наталії Власової, запорізькі баскетболісти завжди демонстрували високий рівень підготовки та гідний результат на всеукраїнських та світових змаганнях. Для Запорізької області баскетбол – це один із найпопулярніших видів спорту, який за останні роки розвивається швидкими темпами, про що свідчать  команди справжніх  майстрів з цього виду спорту.

Як розповіла Ганна, вона почала займатися баскетболом у Бердянській ДЮСШ з 1999 року. За словами спортсменки, у стрітболі немає лідерів, це робота всієї команди. І хоча українська збірна в півфіналі потерпіла поразку, спортсмени не опустили руки та до останнього боролися за бронзу.

За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту Запорізької області та наполегливу роботу, результатом якої є бронзова медаль  чемпіонату світу 2017 року з баскетболу, Ганна Зарицька отримала подяку Запорізької обласної державної адміністрації.

Довідково: найвищі досягнення Ганни Зарицької в складі збірної України: 2015 рік (Азербайджан) ‑ срібна призерка Перших Європейських ігор з баскетболу (стрітбол) 3х3; 2016 рік (Китай) ‑ срібна призерка чемпіонату світу з баскетболу (стрітбол) 3х3; 2017 рік (Франція) ‑ бронзова призерка чемпіонату світу з баскетболу (стрітбол) 3х3.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями