Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До працевлаштування людей з інвалідністю – особлива увага служби зайнятості

30 червня 2017 - 09:50

До працевлаштування людей  з інвалідністю – особлива увага служби зайнятості

Інваліди як соціально та професійно найуразливіша верства населення потребують особливого підходу у виборі професії, побудові професійної кар’єри, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, тому питання надання соціальних послуг людям цієї категорії постійно знаходяться у центрі уваги Запорізької обласної служби зайнятості.

Фахівці центрів зайнятості Запорізької області всебічно допомагають вирішити питання працевлаштування людей з інвалідністю. Для них проводяться ярмарки та міні - ярмарки вакансій, семінари та зустрічі з роботодавцями, різноманітні презентації професій та курсів навчання, «Дні відкритих дверей для громадян з інвалідністю».

Окрім цього особам з особливими потребами надаються індивідуальні консультації, спрямовані на підвищення поінформованості щодо їхнього соціального захисту та впевненості у власних силах.

- Кожній особі з інвалідністю  протягом перебування на обліку в центрі зайнятості забезпечується надання адресної допомоги та сприяння в працевлаштуванні, враховуючи рівень медичної та трудової реабілітації, а також попит підприємств, установ та організацій області на робочу силу, - зазначила директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

За п’ять місяців поточного року в Запорізькій області працевлаштовано 290 інвалідів, у тому числі 134 громадянина цієї категорії брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

У ситуації обмеженої кількості вакансій фахівці центрів зайнятості орієнтують безробітних на самозайнятість. За січень-травень 2017 року троє осіб з інвалідністю отримали одноразову виплату  для започаткування підприємницької діяльності. За словами фахівців, це чудова можливість для шукачів роботи з вадами здоров’я реалізувати свій професійний потенціал та бути потрібними суспільству.

Професійне навчання інвалідів є однією з важливих складових стратегії надання рівних можливостей для їх працевлаштування.
Протягом п’яти місяців 2017 року за направленням служби зайнятості області проходили професійне навчання 113 безробітних осіб з інвалідністю.

За січень-травень  2017 року послугами центрів зайнятості Запорізької області скористалися 47 демобілізованих учасників АТО, які мають інвалідність, з них за направленнями центрів зайнятості працевлаштовано вісім осіб, у тому числі трьом виплачено допомогу по безробіттю для відкриття власної справи.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області