Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці презентували туристичний потенціал рідного краю в Одесі

11 вересня 2017 - 12:54

Запорізька делегація взяла участь в африкано-азіатському ярмарку, який відбувся в Одесі. До української південної перлини прибули представники країн Ліги арабських держав: Йорданії, Єгипту, Іраку, Марокко, Тунісу. 

 Як розповів президент Асоціації національних товариств Запорізької області Науфаль Хамдані,  головною метою ярмарку є розвиток взаємовідносин між країнами Африки-Азії з одного боку й України – з другого. Завдяки цьому заходу одесити й гості змогли ознайомитися  з африканськими й азіатськими традиціями, східною кухнею й особливостями українських традицій. Таке поєднання культур  створило особливу атмосферу, гармонійний і яскравий симбіоз традицій.

Так, гостей дивували і вражали чеченські кинджали, музичні інструменти народів Афганістану, національні традиційні костюми й атрибути, картини, сувеніри тощо. Особливу увагу було приділено національним стравам і напоям, які відрізняються не тільки різноманітністю, але й чудовим смаком.

Увагу гостей було привернуто й до Запоріжжя.

 - Делегація з нашої області показала в Одесі на ярмарку туристичний потенціал й інвестиційну привабливість Запорізького краю.  Ми презентували Запоріжжя світу, і варто відзначати, що наш історичний і багатий на традиції край дійсно привертає увагу людей із інших міст і країн. Ми позиціонуємося як багатонаціональний край, де живуть представники різних народів, які єднаються в єдину – запорізьку родину. Такі заходи як  цей ярмарок дають нам можливість налагодити діалог і співпрацю з країнами Азії й Африки. Найближчим часом представники Азії та Африки приїдуть до нас у Запоріжжя з метою інвестування в економіку нашого краю, - повідомив  директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами