Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців запрошують долучитися до конкурсу соціальних ініціатив

26 квітня 2018 - 08:52

У Запорізькій області триває конкурс соціальних проектів, спрямованих на розв’язання соціальних проблем ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть їх подолати самостійно. За результатами конкурсу кращі проекти будуть реалізовані у  2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Департамент соціального захисту населення  облдержадміністрації повідомляє, що проекти для участі у конкурсі можуть подавати інститути громадянського суспільства, які є юридичними особами, зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення проведення конкурсу.

Проекти, що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію пріоритетних завдань:

  • надання соціальної підтримки особам, які набули інвалідність під час служби на територіях проведення антитерористичної операції на Сході України, та сім’ям загиблих учасників АТО;
  • підтримку волонтерського руху в реалізації соціальної політики в області;
  • забезпечення якісної взаємодії суб’єктів надання соціальних послуг державного та недержавного секторів та розв’язання проблем осіб, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Проекти можуть включати такі види діяльності :

  • соціальна та психологічна підтримка, надання реабілітаційних послуг, волонтерської та соціальної допомоги;
  • допомога в оформленні документів, сприяння працевлаштуванню, допомога у зміцненні, відновленні родинних і суспільно-корисних зв’язків;
  • розвиток міжсекторальної співпраці з органами місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності, спрямованої на розв’язання проблем осіб, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • сприяння в отриманні безоплатної правової допомоги;
  • проведення семінарів, тренінгів, круглих столів, навчальних і просвітницьких заходів, спрямованих на покращення життєдіяльності ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть їх самостійно подолати.

У рамках проведення конкурсу не можуть бути підтримані проекти, які: спрямовані на отримання прибутку;  на підтримку політичної партії; не передбачають обласного рівня реалізації.

Надання фінансової підтримки здійснюється в межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на 2019 рік. За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості проекту. Решта 25 % необхідного обсягу фінансування проекту мають бути забезпечені інститутами громадянського суспільства у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі як оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду.

Обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів проектів, що подаються для участі у конкурсі, становить 500,00 тис. грн., із них: на надання соціальної підтримки особам, які набули інвалідність під час служби на територіях проведення антитерористичної операції на Сході України, та сім’ям загиблих учасників АТО –  225,00 тис. грн.; на підтримку волонтерського руху в реалізації соціальної політики в області 50,00 тис. грн.; на забезпечення якісної взаємодії суб’єктів надання соціальних послуг державного та недержавного секторів на розв’язання проблем осіб, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 225,00 тис. грн.

Конкурсні пропозиції приймаються до 18 травня 2018 року включно за адресою: м. Запоріжжя, вул. Олександрівська, 48 (приймальня Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств