Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час нересту виявлено майже 500 порушень природоохоронного законодавства

22 червня 2018 - 09:48

На водоймах Запорізької області закінчилися обмеження весняно-літньої (нерестової) заборони. В Управлінні Державного агентства рибного господарства підбили підсумки роботи під час цього періоду.

За період нересту державні інспектори провели 69 рибоохоронних рейдів, у результаті яких викрито 486 порушень природоохоронного законодавства у сфері рибальства. За незаконний промисел порушникам нараховано завдання шкоди на  суму  189 тис. 49 грн. та накладено штрафів на суму  43 тис. 88 грн. Із водойм області вилучено 335 заборонених знарядь лову, в основному це сітки без бірок, «павуки», «доріжки» тощо. З незаконного обігу вилучено 1 тонну 593 кг водних біоресурсів. На ізольованому зберіганні до рішення суду затримано  16 транспортних засобів.

На основі комплексного аналізу рибоохоронної роботи  під час весняно-літньої (нерестової) заборони інспекторський склад Запорізького рибоохоронного патруля проводив спільні рейдові заходи з представниками  Держекоінспекції у Запорізькій області, Держпродспоживслужби  та Нацполіції в Запорізькій області. З метою ефективної протидії незаконному промислу в робочому режимі проводився обмін інформацією щодо оперативної обстановки на водоймах.

Нарівні з оперативно-профілактичними заходами щодо попередження явищ браконьєрства на водоймах області здійснювалися заходи  з відтворення водних біоресурсів. Так, протягом  квітня-травня поточного року до Каховського та Дніпровського водосховищ випущено 1 млн. 100 тис. екземплярів личинки щуки та 20 тис. екземплярів личинки судака. Для поліпшення умов нересту аборигенних видів риб навесні на Дніпровському водосховищі працював рибоводний пункт  обслуговування штучних нерестовищ. У результаті на штучних нерестовищах було інкубовано 8 млн. екземплярів плітки. 

Довідково.  Якщо ви стали свідком порушень природоохоронного законодавства у сфері водних біоресурсів, звертайтеся на «гарячу лінію» Запорізького рибоохоронного патруля: моб. тел. : (067) -622-04-66, стаціонарний - (061) 279-38-43.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.