Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька обласна лікарня почала відзначення свого 70-річчя престижним міжнародним симпозіумом

18 вересня 2018 - 09:53

До 70-річного ювілею заснування  Запорізької обласної клінічної лікарні заплановано цілу низку заходів: науково-практичні конференції, соціальні кампанії, дитячі та спортивні акції. Початок цій грандіозній події поклав престижний українсько-польський симпозіум.

З вітальним словом до учасників звернувся головний лікар Запорізької обласної лікарні Ігор Шишка: «Сьогодні ми відкриваємо українсько-польський симпозіум і разом з цим даємо старт низці заходів, які завершаться в листопаді  головною подією цього року – відзначенням 70-річного ювілею обласної лікарні. Наших колег із Варшавського медичного університету ми приймаємо вже не перший раз, тому співпраця з польськими фахівцями стала традицією. Ми проводимо спільні операції, обмінюємося досвідом, думками та переймаємо найкраще з напрацювань європейських колег. До слова, наші фахівці також пройшли стажування в Польщі і вже на практиці застосовують передові методики хірургії на благо пацієнтів нашого краю».

Міжнародна конференція була присвячена актуальним питанням діагностики та лікування венозної патології. Проблема серцево-судинних захворювань актуальна і для України, і для Запорізького регіону зокрема, тому до симпозіуму була прикута увага не тільки медиків, а й керівництва області. Ініціативу Запорізької обласної лікарні підтримали облдержадміністрація та обласна рада.

- Зараз Україна інтегрується в європейський простір, тому проведення міжнародного симпозіуму – це важливий крок у цьому напрямку. Приємно, що в цьому році захід об'єднав ще більше фахівців, знайшов відгук серед запорізьких медиків, фахівців з Дніпра, Маріуполя, Києва та інших міст, - прокоментував заступник голови  обласної державної адміністрації Едуард Гугнін.

Провідна медична установа області, якою є Запорізька обласна лікарня, вже вдруге  проводить медичний форум такого високого рівня.

Заради важливої  події в Запоріжжі  зібралися фахівці з усієї України - майже 300 учасників. Це вдвічі більше, ніж на першому українсько-польському симпозіумі. Оскільки венозна патологія зустрічається не тільки в практиці судинних хірургів і кардіологів, захід відвідали урологи, гастроентерологи, хірурги й гінекологи міських та обласних медзакладів.

Дню доповідей передував операційний день. Завдяки наявності в ЗОКЛ сучасного ангіографічного обладнання дві операції були виконані ендоваскулярно - без розрізів, через невеликі проколи. У всьому світі віддають перевагу саме такому виду втручань через його малотравматичність і швидке відновлення пацієнта.

Взаємодія з польськими колегами вже дала свої плоди: обмін досвідом у рамках симпозіуму допоміг підвищити кваліфікацію вузьких фахівців (гінекологів, гастроентерологів, урологів). Це дозволило удосконалити рівень діагностики, дало можливість своєчасно й ефективно лікувати судинні захворювання, тим самим поліпшивши якість життя пацієнтів Запорізького регіону.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях