Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області ще 12 дітей-сиріт отримають власне житло

20 вересня 2018 - 11:45

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося чергове засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано надану в 2018 році субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Учасники засідання  розглянули пропозиції та документи, подані райдержадміністраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення та об’єднаними територіальними громадами.    

Комісією отримано пропозиції та документи на придбання 25 житлових приміщень від 12 суб’єктів: Бердянської міської ради, Мелітопольської райдержадміністрації, Запорізької райдержадміністрації, Більмацької райдержадміністрації, Розівської райдержадміністрації, Пологівської райдержадміністрації, Приазовської райдержадміністрації, Чкаловської ОТГ Веселівського району, Біленьківської ОТГ, Веселівської ОТГ, Якимівської  ОТГ та Гірсівської ОТГ Приморського району.

За підсумками розгляду документів комісією  погоджено придбання 11 житлових об’єктів для 12 дітей-сиріт та осіб з їх числа.

Крім цього, погоджено питання про виділення коштів державної субвенції на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво житла  для дитячого будинку сімейного типу в  Широківській сільській раді в с. Відрадне та малого групового будинку на території цієї ж об’єднаної територіальної громади.

Як повідомив Едуард Гугнін, житло для дітей-сиріт буде придбано та оформлено до кінця року.

 Кошти державної субвенції в розмірі  18 млн. 582 тис. грн., виділені Запорізькій області у 2018 році, повністю розподілено між територіями області для придбання житла дітям-сиротам та особам з їх числа та для будівництва дитячих будинків сімейного типу і малих групових будинків.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район