Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області планується відкриття туристичного кластеру

25 вересня 2018 - 14:44

У Мелітополі робоча група працює над створенням туристичного кластеру, що пошириться на територію м. Мелітополь, Веселівської та Кирилівська об’єднаних територіальних громад. Ініціатором його заснування виступив Запорізький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, адже фахівці впевнені, що туризм – це потужний поштовх для економічного розвитку.

- Туристичний кластер - це додаткові робочі місця, підвищення іміджу території та її інвестиційної привабливості, розвиток території та поповнення бюджетів, - аргументує перший заступник Мелітопольського міського голови  з питань діяльності виконавчих органів   Ірина Рудакова.

Під час чергової наради робочої групи експерти – учасники «Туристичного кластера 300+» розповіли про досвід багатьох країн Європи, де розвиток внутрішнього туризму допоміг подолати економічну кризу. Вони наголосили, що важливо працювати з бізнесом і людьми - ініціатива має надходити саме від них і вони мають  формувати пропозиції. При цьому  не обійдеться без розробки стратегії, але в першу чергу варто звернути увагу на спільне бачення територій   щодо напрямку туризму.

Представники майбутнього кластера презентували туристичні об'єкти, які вже є на територіях. Насамперед, це історико-археологічний заповідник  «Кам'яна Могила» в Мелітопольському районі, у Веселівській громаді -  виробництво літаків і автомобілів. Після обговорення учасники  наради відвідали ці туристичні об'єкти та на місці розглянули можливі шляхи їх розвитку та перспективи залучення туристів.

Довідково. Наразі в Україні зареєстровано лише три туристичних кластери. До складу регіонального туристичного кластера включаються підприємства сфери туризму, пов’язаних видів діяльності, органи державної влади, вищі навчальні заклади, які здійснюють підготовку фахівців туристичного профілю, наукові інститути, котрі займаються дослідженнями проблем туризму, громадські організації тощо. В основі покладено принцип ефективної соціальної взаємодії - коли в певному регіоні всі структури, зацікавлені в тому, щоб до них їхав турист, об'єднуються і за допомогою експертів створюють сучасний туристичний продукт високої якості, безпечний і доступний для споживачів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.